Реформаторите бързат бавно за кандидат-президента

OFFNews 31 август 2016 в 09:52 3504 1

Кандидатът за президент на Реформаторския блок трябва да е подкрепен от всички партии в него и от гражданското тяло.

„Затова бързаме бавно, защото търсим не компромисен, а консенсусен кандидат“, каза съпредседателят на Парламентарната група и председател на предизборния щаб на РБ Найден Зеленогорски пред БНТ. Той обаче уточни, че процесът по избора на президент е на финала.

„Ще започнем предкампания, в която кандидатът ще бъде представен в 10-те най-ключови за РБ градове в страната“, каза още председателят на щаба на Реформаторите.

Той подчерта, че е реалист за представянето на РБ. Сега сме четвърта по големите политическа сила и всеки резултат над това място и над 9 % е сериозна крачка напред, като РБ се борим за балотаж и победа, категоричен бе той.

По думите му РБ продължава да съществува и след президентските избори, както е вписано в учредителното споразумение на коалицията.

"Ако някой иска да напуска, трябва сам да го направи, нямаме процедура за изключване, отговори Зеленогорски на въпрос за направени внушения от председателя на ДСБ за разделяне с партньори", добави той. 

Според Зеленогорски е притеснително, че хора от висшия генералитет, като ген. Румен Радев, поставят под съмнение евроатлантическата ориентация на страната и категоричността на членство в НАТО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови