Кунева: Правителството трябва да издържи пълен мандат

OFFNews 19 октомври 2014 в 18:31 1975 15

Меглена Кунева

Правителство трябва да има и да то трябва да издържи пълен мандат, за да излъчи България стабилност. Това заяви пред bTV лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева.

Страшно много ни трябва котва. Без стабилност в страната няма да има нито български, нито чужди инвеститори, обясни изявлението си Кунева.

Ако се постигне съгласие по основните компоненти на едно бъдещо споразумение, ако се намеси пресечна точка за здраво правителство с ясни приоритети, с ясен и стабилен мандат, смятам, че това е разумно за страната, допълни Кунева.

По думите й в крайна сметка е важно как ще се развие разговорът в ГЕРБ за възможностите за съставяне на правителство. Ключово значение има това дали членовете на партията ще са убедени в необходимостта от реформите, предложени от „Реформаторския блок“.

В Блока съществува разделителна линия за евентуална коалиция с ГЕРБ. Не говоря за лидерите, говоря за членовете и симпатизантите, защото ние отразяваме тяхното мнение, но вътрешният референдум в ДБГ показва тенденции за преодоляването й, коментира Кунева.

След срещата на разширеното ръководство на ГЕРБ се очаква следващата седмица да започне и вторият кръг от консултациите с парламентарно представени партии.

По повод искането за доказване на стабилност от страна на Реформаторите, Кунева посочи, че още в петък са изпратили изводи от документи, които ги държат заедно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!