Борисов: Ще преговаряме пак с РБ, ако дойдат с кадрови предложения

OFFNews 15 октомври 2014 в 22:18 6549 37

Бойко Борисов

Аз съм готов на нови преговори с Реформаторския блок, ако гарантират отговорност и дойдат с кадрови предложения. Това заяви пред „24 часа онлайн“ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод проведените консултации с Реформаторите по-рано днес.

Аз съм отговорен човек и съм готов, ако спрат да се държат все едно са в предизборна кампания, да назнача нови преговори, да пратя пак преговорен екип и да продължим. Но да ни гарантират отговорност, включително и с кадрови предложения относно ръководството в Народното събрание, правителството, агенциите и визия за споделена отговорност. Днес те не са имали тази готовност, посочи Борисов.

Оказва се, че по сериозни теми те не можели да преговарят, трябвало да питат партиите си - това ме информираха от преговорния екип. Вече няколко месеца ни проглушиха ушите кой не трябва да е премиер, сега разбираме, че не сме ги разбрали. Или може би това е поредният им трик, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ нарече провокация присъствието на Трайчо Трайков на консултациите. Да пратиш министър, свален от мен, да преговаря е провокация, категоричен е Борисов.

Той подчерта, че Реформаторите не могат да гарантират най-важното за едно правителство – неговата сигурност.

Те говорят за мнозинство, но ние с тях нямаме мнозинство и трябва да се търси още някой. Те от сега са заявили условия, които са неизпълними. Аз с никой от останалите не съм говорил, но ясно е, че реформаторите са направили такива срещи, подчерта Бойко Борисов.

Не виждам никакъв смисъл във въпроса им КОЙ. Ние цяла година отговаряхме на този въпрос като се бихме в парламента с коалицията БСП, ДПС и "Атака". Да бъде назначен Пеевски не може без Станишев, Местан и Орешарски. Кое не е ясно кой го предложи - Станишев, Местан и Орешарски. Какво значи, че това да ни разделя. А вече и го написаха медиите на Реформаторския блок - нещо, срещу което те уж се бореха, коментира Борисов.

За съжаление, говорителят на Реформаторския блок е написал във Фейсбук профила си, че въпросът КОЙ ни е разделил. Това е несериозно, а и ние ясно отговаряме на този въпрос, каза Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!