Конгрес на ЛИДЕР слага началото на партия БДЦ

OFFNews 22 март 2015 в 08:45 5022 5

Политическите формации, които влязоха в Народното събрание с листата на "България без цензура" на Николай Бареков ще поставят началото на новата партия "Български демократичен център днес", на конгрес на партия ЛИДЕР.

Партията ще се преименува на "Български демократичен център" и ще се разграничи от неформалния си лидер Христо Ковачки, който по предварителна информация няма да присъства на конгреса. После в нея ще влязат и другите формации от коалицията около ББЦ - "Гергьовден" и Замеделски съюз, както и отцепилите се от Бареков народни представители.

Депутатите, които влязоха в Народното събрание с листата на "България без цензура", още в началото на мандата на този парламент кръстиха групата си "Български демократичен център" (БДЦ), за да се разграничат от Бареков. За говорител пък си избраха лидера на "Гергьовден" Любен Дилов.

Бареков имаше 6 депутати, членове на ББЦ, но миналата седмица той остана с един депутат в парламента, след като в средата на седмицата и Светлин Танчев, и Георги Ковачев взеха решение да напуснат партията.

Така лидерът на ББЦ остава само с един народен представител - съгражданинът му от Пловдив Мартин Иванов-Данона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!