Бившите депутати на Бареков официално се отделят в нова партия - БДЦ

Първата крачка към създаването на формацията ще бъде направена на конгреса на ЛИДЕР в неделя

Нели Чолашка 20 март 2015 в 15:50 5559 1

Снимка БДЦ

Депутати от БДЦ и говорителят им Любен Дилов.

Политическите формации, които влязоха в Народното събрание с листата на "България без цензура" (ББЦ) на Николай Бареков, официално ще правят нова партия.

Това научи OFFNews от депутати от парламентарната група "Български демократичен център" (БДЦ).

Първата крачка към създаването на партия БДЦ ще бъде направена на конгреса партията ЛИДЕР в неделя - 22 март. Партията ще се преименува на "Български демократичен център" и ще се разграничи от неформалния си лидер Христо Ковачки. Той няма да присъства на конгреса.

После в нея ще влязат и другите формации от коалицията около ББЦ - "Гергьоведн" и Замеделски съюз, както и отцепилите се от Бареков народни представители.

Депутатите, които влязоха в Народното събрание с листата на "България без цензура", още в началото на мандата на този парламент кръстиха групата си "Български демократичен център" (БДЦ), за да се разграничат от Бареков. За говорител пък си избраха лидера на "Гергьовден" Любен Дилов.

Бареков имаше 6 депутати, членове на ББЦ, но миналата седмица той остана с един депутат в парламента, след като в средата на седмицата и Светлин Танчев, и Георги Ковачев взеха решение да напуснат партията.

Така лидерът на ББЦ остава само с един народен представител - съгражданинът му от Пловдив Мартин Иванов-Данона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови