Капон иска да се яви на изборите с Реформаторския блок

OFFNews 03 юли 2014 в 11:24 5792 10

Мария Капон, редом до Николай Бареков, на кръгла маса за проблемите в енергетиката, организирана от

Снимка Ивайло Анев

Отворено писмо до партиите в Реформаторския блок изпратиха днес председателят на Българския демократически форум Жаклин Тотева и лидерът на Единната народна партия Мария Капон.

Двете формации се оплакват, че преди година са обсъждали присъединяване към Реформаторския блок, но от съюза не са им отговорили и до момента.

"Измина една година откакто разговаряхме за присъединяването ни към Реформаторския блок с оглед на единството и единодействието на политическите сили в център-дясното пространство. Водихме разговори, но не и преговори. Защото за целия изминал период не бе излъчен от вас преговорен екип с мандат да проведе този процес", се казва в отвореното писмо на Тотева и Капон.

Двете изтъкват, че на България са й необходими реформи, а според Капон и Тотева такива не могат да се осъществят без "решителна десница, изградена на ценностна основа".

"Хаосът, корупцията, блокирането на системите в държавното управление и мощните популистки вълни ни поставят пред особената отговорност да се вземат категорични решения, които надскачат личните и тясно-партийните интереси. Времето за вземането на тези решения изтича. Битката е определена за 5 октомври 2014 г.

Ще се отнесем с необходимото уважение към решението, което ще вземете, но ние със сигурност ще проявим уважение към десния избирател", завършват писмото си Капон и Тотева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!