Реформаторите: Сегашното правителство задълбочава кризата

Ивайло Анев 02 юли 2014 в 14:06 4015 5

Снимка Ивайло Анев

Реформаторски блок

"С всеки ден на това правителство се задълбочава както политическата криза, така и обедняването на българския народ",  това заяви на пресконференция лидерът на СДС Божидар Лукарски.

Той припомни пресконференция на реформаторите ден след евровота, на която са изложили прогнозата си за обедняването на хората и задълбочаване на кризата. Оставката все още не е факт, но прогнозата на реформаторите за обедняването на хората се е сбъднала.

От Реформаторския блок сигнализираха и за политически назначения. Поставят се капани пред едни бъдещи реформи на реформаторското управление, каза синият лидер. "Призоваваме колегите от ГЕРБ да не подкрепят с присъствието си в Народното събрание законовата регламентация на далаверите на ДПС и БСП", настоя Божидар Лукарски.

И днес лошата новина за България е, че няма оставка, коментира и Атанас Атанасов. Когато една войска загуби една битка и тръгне да се оттегля, идват сапьорите, смята той. БСП и ДПС неподавайки оставката на кабинета „Орешарски" минират следващия кабинет, категоричен бе Атанасов.

Новият закон за МВР елиминира изцяло конкурсното начало в МВР, подчерта той. По думите му от днес започва назначаване на МВР в областните и централни дирекции. Според Атанасов тези хора са дискредитирани сред колегите си, но са послушни пред управляващите.

Тези назначения минират бъдещия служебен министър. В Министерство на отбраната пък вървяла шуробаджанашка процедура. Назначавали се хора от „Позитано" 20, които нямали представа от системата на отбраната.

Реформаторите се обявиха и против промените в Закона за здравето. Според тях се въвеждала псевдорегулация за кръвните продукти, както и се залагала „гилотина" в след дипломната квалификация на медиците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!