Кънев отговори: Забраната за пушене на закрито трябва да остане

Ивайло Анев 08 април 2015 в 14:05 6345 2

Снимка "България без дим"

Един от лидерите в Реформаторския блок Радан Кънев заяви, че забраната за пушене на закрито трябва да остане.

Коментарът му идва след като по-рано днес гражданска инициатива "България без дим" изпрати отворено писмо до Кънев. Поводът за писмото беше снимка от среща с активисти на ДСБ в Добрич, на която Радан Кънев е с цигара в ръка.

Тъмносиният лидер беше категоричен, че иска забраната да остане и заяви, че с "България без дим" са в добър диалог затова ще им отговори също с отворено писмо.

"Това, че съм допуснал да наруша закона е моя грешка, а не на закона", призна реформаторът.

Той коментира и сагата с промените в ГПК, които дават право на главния прокурор да спира сделки. Реформаторите и главният прокурор Сотир Цацаров са против това предложение, което беше внесено от депутати на ГЕРБ. 

"С оглед на позицията на главния прокурор няма как да бъдат приети сегашните предложения. Очевидно ще трябва да се върви към нещо различно", потвърди своята позиция Кънев.

Съпредседателят на блока коментира и новото звено за борба с корупцията по високите етажи на властта, което стартира работа преди няколко дни. „Дай Боже да заработи. Това е третото такова звено за последните две и осмото за последните десет години, дано това проработи", заяви своите надежди реформаторът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!