Кандидат-кметът на ДБГ за Бургас оттегли кандидатурата си

OFFNews - Бургас 11 септември 2015 в 11:51 3771 2

Снимка OFFNews

Живко Табаков

Живко Табаков, който бе обявен като претендент за кмет на Бургас от Движение „България на гражданите“,оттегли своята кандидатура днес. Реформаторския блок ще подкрепи номинацията на ГЕРБ – Димитър Николов, който ще се кандидатира за трети мандат.

Около номинацията на Табаков, който е съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова по въпросите за летния туризъм, имаше разногласия още в началото. Тя бе обявена едва в края на юни и бе първото име, което излезе официално в публичното пространство. Именно името на Табаков, обаче, дойде изненадващо на останалите партии от блока в Бургас, които коментираха, че амбициите трябва да отговарят на способностите и препоръчаха на кандидата да се насочи по-скоро към листата за общински съветници.

Като основен мотив за оттеглянето си, политикът посочи съгласие с кмета Димитър Николов относно визията за развитието на Бургас като целогодишна туристическа дестинация. Тоест – припокриване до голяма степен на идеите на двамата и програмата на Движение „България на гражданите“.

Живко Табаков призна, че не е имало единодушие в блока относно неговата кандидатура за кмет на Бургас. Такова вече се очаква да има, след като всички партии от Реформаторите ще подкрепят Димитър Николов от ГЕРБ.

Очаква се до една седмица да стане ясна и листата за общински съветници за Бургас. Към момента, водачите при отделните партии, освен Табаков, ще са Тошко Иванов (СДС) и Георги Митев (ДСБ).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!