ГЕРБ пак поиска оставката на Мая Манолова

Нели Чолашка 08 май 2014 в 14:14 3492 1

Мая Манолова

От ГЕРБ отново внесоха искане за оставката на Мая Манолова (БСП) като зам.-председател на Народното събрание.

Мотивите бяха представени от Снежана Дукова от ГЕРБ, която обича да се изказва образно и дори с рими:

"Вчера и днес поведението на г-жа Манолова надмина всички норми и всички правила, които изискват дълбоко уважаваната от мен институция Народно събрание. Мая Манолова си позволява да неглижира присъствието на опозицията в залата. Тя си позволява да прави обструкции от високата трибуна, която би трябвало да овладява, защото този пост не е случаен.

Тя си позволява да запушва уста, да наказва, да обсъжда, да манипулира, да прекъсва, да не дава думата, да гледа вляво, да неглежира поведението на депутатите в център и по никакъв начин да не дава думата на колегите от дясното пространство.

Дълбоко съм убедена, че ако г-жа Манолова имаше морал и принципи, и ако спазваше демократичните ценности на институцията, да спазва закона, и правилника на Народното събрание, това нямаше да се случи. 

Апропо - тя бърка арената на Народното събрание със селския мегдан на Кюстендилското Треклено и с Дупнишката правна школа, която няма нищо общо с принципите и законите на 42-то Народно събрание. Апропо - вероятно се търси подтекста на Констинбродска афера, защото предизборната кампания започва и те не могат да намерят мотив, с който да оправдаят безспорната загуба, която социологическите агенции предвиждат в този случай. Апропо - тя не може да намери дар слово, защото речевите характеристики, който хвърля в зала, не са словесна салата, а нещо по-страшно..."

Допълни я и колегата й Владимир Тошев, който обяви, че не може Мая Манолова да говори в зала повече от всички депутати от нейната група, взети заедно (наскоро излязоха данни, че Мая Манолова е говорила най-продължително от началото на работата на 42-то Народно събрание).

По-рано днес в пленарна зала скандираха "Мишо, Мишо", с което искаха да покажат, че настояват Михаил Миков да се върне и да води заседанието.

Това е втори опит на ГЕРБ да свали Манолова от поста зам.-председател на Народното събрание. Първият беше от декември миналата година.

Тя остана на поста с гласовете на БСП, ДПС и "Атака". Тогава от БСП обявиха, че Манолова е тяхното мъжко момиче, а депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов ѝ поднесе букет червени рози.

От ГЕРБ очакват оставката на социалистката да бъде гласувана утре като точка първа от дневния ред. Ако съберат кворум утре, кворумът не е наша работа, уточни Тошев.

„Целта на ГЕРБ е ясна – да препятстват всячески приемането на Закона за МВР – закон, който българските полицаи очакват с нетърпение, защото решава проблеми с техните социални придобивки, с тяхното кариерно израстване.

Тактиката на ГЕРБ е ясна – нищоправене, губене на време в самоцелни парламентарни разправии. Искам наистина да се извиня на всеки един от българските полицаи за това, че моята личност за ГЕРБ се оказа по-важна от проблемите на МВР и от проблемите на българските полицаи.

Наистина съжалявам, че се появява пореден повод за препятстването приемането на този изключително важен за тях закон”, отговори им Мая Манолова.

Тя уточни, че днес е угодила на всички предложения на опозицията, които били на ръба и отвъд чертата на парламентарния правилник. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!