Quantcast

Мая Манолова е най-бъбривият депутат, следва я Йордан Цонев

OFFNews Последна промяна на 01 май 2014 в 15:58 2952 8

Мая Манолова говори от трибуната на парламента.

Най-бъбривият депутат в състава на това Народно събрание е социалистката Мая Манолова. Тя е пребивавала на парламентарната трибуна повече от 21 часа, с час по-малко изговорено време от трибуната я следва Йордан Цонев от ДПС.

Това показва справка от парламента, изготвена за Нова телевизия.

Други бъбривци са Павел Шопов от "Атака" и Десислава Атанасова от ГЕРБ, които имат по около 10 часа престой на трибуната на парламента.

Толкова има и Лютви Местан. Той единствен от партийните лидери се класира в челната петица на ораторите в 42-ото Народно събрание.

По 6 часа са говорили лидерът на БСП Сергей Станишев и лидерът на националистите Волен Сидеров. Бойко Борисов е говорил едва 1 час и 19 минути от трибуната (той предпочита да се изявява в кулоарите пред журналистите).

Според данните от парламента за близо година Димитър Аврамов от "Атака" е говорил в пленарната зала 5 минути и 5 секунди.

Има обаче и народни представители, които за същото време изобщо не са припарили до трибуната - 7 от опозиционната ГЕРБ, петима от управляващата „Коалиция за България", четирима от ДПС, по един от "Атака" и независимите. Един от мълчаливците е Александър Методиев от ДПС, известен като Бат Сали.

Нова телевизия изчисли също, че от началото на мандата си досега парламентът ни е струвал 15 милиона лева.

От бюджета са заделени 11 132 713 лева за възнаграждения на депутатите, от които близо 9 милиона и половина са за заплати.

В началото на тази година депутатите размразиха заплатите си и те вече са над 2500 лева. Отделно народните представители получават пари за участието си в комисии - малко над 1 700 000 лева. Още около 4 милиона лева сме платили за представителните им разходи.

Според правилата всеки един депутат от общо 240 души в парламента има право на две трети от заплатата си за т. нар. представителни разходи. Тези пари обаче остават в парламентарни групи и се харчат за общи цели.

В новия правилник за работа на Народното събрание беше записано, че всяка група трябва да отчита за какво се харчат тези допълнителни суми, но нито една не го прави.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.05 2014 в 14:56

до''Професор Балкански''.......абе''професорееее много трудно може жена да го слага на мъж, щото жената си има шунда ако не знаеш дете мое!!Не напразно на тази кучка и казват Мафия Общова!!Защо ли??Ами защото всеки и го слага в кюстендилската слива м/у краката, даже и Бойко се е уреждал по някои слухове!!!

02.05 2014 в 03:56

...както знаете " Другарката Сестра Галева" вдигнала скандал в едно кафене, че три кафета и носят подред и всичките миришат на 'уя на "Гоце", с извинение :) Дошъл управителя и след като се запознал с "оперативната обстановка" както се казва и рекъл: "'Ми то госпожо Манолова така Ви мирише на сиренясалия Гоцев марсук,защото фащате чашката с дясната ръка. Ако взимате чашката с лявата - нема да Ви мирише на гоцевия едноок паламуд" :))

01.05 2014 в 23:37

А има ли мерител на смисловото садържание на изреченото!? Кел файда,че говори много като не казва нищо смислено !

01.05 2014 в 17:06

... тоооо закона за изборите не е проста работа...
то са хиксчета, то са чаФки...

... хахахахахахахаха

... тва да не ти е тото 2... нали така, ве Мисъл Мазолова...

... хахахахахахахаха

01.05 2014 в 16:56

Кюстендилската слива и еничаря "Богослов", най-бъбриви в Българскя парламент-МАШААЛА.Добре, че оня гнусен шопар е кух и тъп , неможе да върже 2 лафа на кръст, иначе и той щеше да е в класацията за най- грухтящите в най-измисления парламент...

01.05 2014 в 16:46

Те кокошките това правят :)

01.05 2014 в 16:17

Браво на Мая, мъжко момиче, редовно му го слага на Бочко.

01.05 2014 в 16:09

Грозен батал е Другарката Сестра Галева