ГЕРБ обяви кандидатите си: Цачева - за президент, Манушев - за вицепрезидент (видео и снимки)

OFFNews 02 октомври 2016 в 11:53 37320 46

Цецка Цачева е кандидатът за президент, издигнат от ГЕРБ. За вицепрезидент кандидатът на партията е вицеадмирал Пламен Манушев.

Имената им бяха съобщени от Бойко Борисов почти час след началото на официалното представяне на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ в зала 6 на Националния дворец на културата.

Отдавна съм се наслушал за бащата на нацията, тази нация много бащи има. Много претенции за бащи има. Крайно време е да имаме и една майка и да се погрижим действително майчински за този народ, а не хора с его, което трудно въздържат и които мислят, че сядайки в президентството, могат да свършат някаква работа със сила или с натиск, каза Борисов.

Цачева: Знам какво е баланс, мога да туширам конфликти

Благодаря за доверието. Наистина много благодаря. Аз бързам да кажа-нямам илюзии, и в живота, и в политиката - доверие се дава от приятели, от съмишленици, но доверието се отстоява и защитава. Днес аз и г-н Манушев получаваме доверието на най-голямата, най-силната политическа партия, партията, която пое отговорността за съдбата на България в днешния сложен свят, каза кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева.

По думите й президентът на републиката олицетворява единството на нацията.

Вече се каза, че трябва да си изберем дали на битка или на състезание тръгваме. Аз не тръгвам на битка,аз тръгвам на състезание, в което ще победи избраният от българския народ, каза Цачева.

Знам какво е баланс, знам какво е отговорност. Мога да постигам съгласие, мога да туширам конфликти, мога да взимам решения, заяви тя и посочи, че няма да отваря пропаст, а ще гради мостове, заяви кандидатът за президент на ГЕРБ.

Ще бъда гарант на Българската конституция, ще отстояваме националния интерес на България. Но, приятели, освен политик, аз съм още юрист, адвокат и майка. Знам какво е да разчитат на теб, знам какво е да защитаваш, какво е да подкрепяш, изброи Цачева и заяви, че вярва, че Съединението прави силата.

Кой е Пламен Манушев?

На свой ред вицеадмирал Манушев обяви, че номинацията за него е чест, защото е в тандем със силната фигура на Цецка Цачева - първата жена, ръководила НС два пъти.

Той се ангажира, ако влязат на "Дондуков" 2, да изградят силна и достойна президентска администрация.

Като български адмирал и вицепрезидент ще помагам на върховния главнокомандващ да укрепим сектор „Сигурност“, заяви Пламен Манушев и допълни, че ще работи за издигане на статута на жените и мъжете в униформа.

Вицеадмирал Пламен Манушев е завъшил Висшето народно военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ във Варна.

От 1984 до 1986 г. учи във Военноморската академия „А. А. Гречко“ в Ленинград, добивайки образователна степен „магистър по военно дело“. Следва (1997 – 1998) и успешно завършва Военноморския колеж в Нюпорт, Род Айлънд, САЩ.

В края на 2012 г. Пламен Манушев е назначен за заместник областен управител на Област Варна.

Избран за народен представител от ГЕРБ в 42-ото и в 43-ото Народно събрание.

Борисов: Да се знае отсега - аз съм следващият кандидат на ГЕРБ за президент

За тези, които обичат шегите: казваха, че последни сме издигнали своя кандидат за президент. За следващите президентски избори аз ще бъда кандидат.

Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на официалното представяне на кандидатите на партията за президент и за вицепрезидент за настоящите избори.

За следващите президентски избори аз ще бъда кандидат. Така че да сме първи за следващия път. Сиреч - да задоволим любопитството им. И отсега да почнат да питат другите партии: А вашият кандидат кой е, щото ГЕРБ го заявиха, иронизира Борисов.

Защо Дончев, Фандъкова и Димитър Николов не са кандидати?

Ако се бях кандидатирал сега за държавен глава, щях да съм дезертьор, каза Борисов.

По думите му, това би било добре за него, ако иска политическо дълголетие, защото изпълнителната власт всеки ден трупа негативи и подкопава доверието. Но той и другите, чиито имена са били обсъждани - Томислав Дончев, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, имали отговорности на местно и национално ниво. В противен случай, ако те тръгнат в битката за президентската институция, ще се получи вакуум, който води до нови избори, допълнително харчене на пари и то при днешните големи суми, които страната ни плаща и трябва да плаща. Моето дълголетие е дълголетието на ГЕРБ, а не пост, каза Бойко Борисов.

Изборите за президент са важни, за да не допуснем катаклизъм, защото ясно съм казал, че тези избори са вот на доверие, изтъкна още в речта си лидерът на ГЕРБ.

Йорданка Фандъкова ми е по-важна в София, а не на "Дондуков" 2, каза премиерът.

За Томислав Дончев посочи, че е бивш кмет, харесван от хората в център-дясно, "малко намръщен". Но вицепремиерът бил генераторът на идеи в правителството. Смело мога да кажа, че ми е най-лесният човек за работа, разбира от половин дума, дава решения. Затова по-важно за Борисов било той да му остане заместник.

Министър-председателят не искал да се раздели и с кмета на Бургас Димитър Николов, който е направил много за града си и си тежал на мястото.

Борисов изрази съжаление, че Румен Радев е издигнат от Инициативен комитет, а не от самата социалистическа партия. БСП като системна партия трябваше да извади свой партиен кандидат, каза той.

Нов шеф на парламента?

След президентските избори ще се решава кой да бъде новият председател на Народното събрание, стана ясно от думите на Цветан Цветанов пред медиите.

Цветанов не бил склонен да приеме поста, защото имал много отговорности като председател на парламентарната група на ГЕРБ, но не изключи други варианти на спрягани имена, сред които на Десислава Атанасова.

Това обаче щяло да стане след разговори с партиите, които са в управлението или го подкрепят.

На официалното представяне на кандидат-президентската двойка присъстваха зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова, зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов, членовете на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, народните представители от партията и общинските и областните координатори на ГЕРБ от цялата страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12530

46

синя сова

03.10 2016 в 11:20

Кикиморо,не давай тъпи квалификации!Преди да даваш определенията си,първо чуй,какво говорят,какво културно ниво и интелигентност притежават,каква политическа линия следват,дали говорят истината .А дали говорят истината се разбира само ако ги наблюдаваш на живо техните изявления...Ако имаш нужда да разбереш как изглежда човек който лъже,просто погледай изявленията на бойко борисов.Дори и сега ,като представяше кандидатите на герб за президент и вицепрезидент наговори нагло куп лъжи и хвърли собствената си вина за големи престъпления върху други,и отново се опита да излезе сух от това блато!

17898

45

кикимора

03.10 2016 в 00:07

Aбе Кънев, до тоя прост пропагандатор ли опряхте.
Завалиите.

12530

44

синя сова

02.10 2016 в 22:04

№ 26-Чесънчо,знаеш ли кои ще поемат този ангажимент и да го изпълнят...ами току що ги написах техните имена-разбира се Трайчо Трайков и Ген.Съби Събев,ТЕ са!

12530

43

синя сова

02.10 2016 в 19:23

С голям риск да се повторя,дори потретя ,все пак отново заявявам-аз ще гласувам за Трайчо Трайков и Ген.Съби Събев само те са достойните за Президент и Вицепрезидент на България!Дано повече хора да разберат това!

11751

42

Big Smile

02.10 2016 в 18:37

Сега вече е сигурно, че ако тази кака спечели - или сме нация от идиоти или изборите са фалшифицирани..
Viva Brjeznev!!!

12422

40

biol

02.10 2016 в 17:33

Има таен план, сега ще променят закона и за втория тур ще докарат Кристалина

17439

39

мнение от IP

02.10 2016 в 16:33

"Днес е 2 октомври, какво имах да правя...? А, да! Да кажа кой ще е президент. Такаа.....я да видим сега...Единият ми е важен за София, другият за Бургас, третият за правителството. А Цецка не ми е важна, защото парламентът не ми е важен. Там си имам Цветанов. Пък Цецка ще я пратя за президент".Готово! Пак се погрижих за българския народ."

7506

38

Чак ми се доповръща....