ГЕРБ даде заден: Няма да крият гласовете от машина, ЦИК да преразгледа решението

Йорданка Веселинова 22 февруари 2023 в 13:23 5414 2

Архив

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Росен Желязков и Радомир Чолаков

ГЕРБ даде заден и се отказа от скриването на гласовете от машинно гласуване във финалния протокол, който попълват членовете на секционните комисии. И помоли ЦИК да преразгледа решението.

Това стана ясно от изявление на Росен Желязков и Радомир Чолаков в централата на партията.

"Ние не приемаме всички упреци, които се отправят, за това, че ГЕРБ-СДС има някакво отношение към вземането на решението (на ЦИК - б.а.)", каза бившият зам.-председател на НС Желязков.

Промяната в позицията на ГЕРБ идва два дни след скандалното решение на ЦИК, което пък бе прието с подкрепата на всички членове на комисията от квотата на партията. Нещо повече, тогава представителите на ГЕРБ се съгласиха с контрааргумента, че с решението данните да се попълват общо и само в една графа, ще се улеснят СИК. Последваха остри критики от страна на Обществения съвет към ЦИК (който ГЕРБ опита да закрие преди няколко месеца - б.а.), оставка на говорителя Цветозар Томов и сезиране на Административния съд.

"Молим ЦИК да преразгледа това свое решение", добави бившият председател на парламентарната правна комисия в 48-ото НС Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС. По думите му решението не е удачно и няма никакъв проблем данните да се записват в две колони, дори само за нуждите на статистиката.

"Смятаме че, за съжаление някои политически сили още отсега започват да създават напрежение, за да могат после евентуално да оспорват резултатите от изборите. Това е недостойно", заключи той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

2

Диоген

22.02 2023 в 15:40

аман от палачинки..
не,че не сме им свикнали на номерата-днес едно,утре друго.
затова да изчезват.

22548

1

dolivo

22.02 2023 в 14:27

Демек объркали се, но все пак другите много напрежение създават


Дееее...ба