Депутатите събраха кворум от втория опит

Симона Костадинова Последна промяна на 06 октомври 2015 в 11:02 2865 2

Народните представители не успяха да съберат кворум при първата регистрация. В залата имаше 108 от нужните 121 депутати. 

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева обяви, че ще има повторен опит за регистрация в 11:15, при която депутатите успяха да съберат кворум.

Проблеми с кворума имаше и миналата седмица, а причината е, че част от депутатите са кандидати за кметове и общински съветници и са в предизборна кампания. Тази седмица е последната, в която Народното събрание ще заседава преди местните избори на 25 октомври. Депутатите излизат в 2-седмична отпуска.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.10 2015 в 12:19

Поредната тъпотия. Понеже всички искат да ангажират депутати в изборите, тъй като местните кандидати са някакви анонимници кворумът се проваля. Понеже явно и никой от отговорните фактори в НС не се сеща да престане с лицемерието и просто да измести с 20 дни работното време нейде преди коледната ваканция която почва доста рано за НС - кворумът се провалял. Трагедия.
Понеже и от великите конституционалисти, които са 89% от грамотното ни население ни налазват от всеки ъгъл и стенвестниче, ама няма да се се сетят най-накрая че кворумът за обсъждане на нещо може да не бъде равен 50% от състава на НС, и различен от кворум за приемане на крайните решения, както е във всички напреднали страни, тогава този смешен повод "за кворумо" нямаше да занимава никого.
А поначало е дребнаво-чалгарско - да се занимаваме през цялото време - ама кога работели депутатите и кога пиели кафе в бюфета, докато слушат аудиоуредбата и да не коментираме нищичко за това - какви точно закони смятат да приемат, или какви са ги приели вече, при положение че второто засяга джоба на всеки от нас - сме на това дередже.

06.10 2015 в 11:40

Защо ни пишете "че нямали кворум", вместо просто откровенно да си го кажем - мързи ги или са заети да си пълнят касичките за изборите?