БСП след срещата с Грудев: Спрени пари няма, но опасността остава

OFFNews 15 юни 2016 в 15:15 3713 3

Снимка БГНЕС

„Няма спрени пари, но опасността е да се връщат средства”. Това бе коментарът на депутата от БСП Иван Иванов след срещата между червени депутати и зам.-министъра на земеделието Васил Грудев по повод спирането на пари по Програмата за развитие на селските райони.

По желание на БСП срещата бе затворена за медиите, а коментарите на социалисти след това не бяха задълбочени.

"Очаквам извинение за това, че няма спрени пари по Програмата за развитие на селските райони", заяви Васил Грудев.

Грудев показа платежните нареждания, които и министър Танева предостави на народните представители в пленарна зала, доказващи продължаването на възстановяването на средствата от Европейската комисия към България. „Хубавото е, че от днешната среща уточнихме, че няма спрени пари и няма наложени санкции”, заяви зам.-министър Грудев.

„Тези средства са възстановени вече на страната. Несериозно е да коментираме потенциална санкция за нещо, което нямало да бъде възстановено, а то от 3 месеца е по сметките на държавата. Това просто е абсурдно”, допълни той.

Според него до тази ситуация се е стигнало заради грешната интерпретация на писмото от Европейската комисия, което е написано на „чиновнически” език. „Има допълнителни въпроси към работата на сертифициращия орган, към разплащателната агенция за допълнителни счетоводни проверки, които този орган трябва да направи, но това нали разбирате колко е различно. Радвам се, че го уточнихме. За мен беше удовлетворение, че те на срещата казаха, че всъщност никога не са твърдели за спиране на програмата и налагане на санкции. Явно аз съм объркал”, коментира още зам.-министър Грудев.

Той призова темата за еврофондовете да не бъде използвана като предизборен трик, визирайки предстоящите президентски избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12584

3

сдг

15.06 2016 в 16:06

Е щом го е казал Иван Иванов,как Оффнюз няма да му повярват.Той Иванов е висш експерт по европари от земеделието!
 
X

Да помогнем на украинските деца!