Танева емоционално в НС: Ние сме българи, бъдете отговорни към земеделието

OFFNews 15 юни 2016 в 11:04 5655 3

Министърът на земеделието Десислава Танева дойде на крака в Народното събрание, за да опровергае за пореден път спирането на евросредства по Програмата за развитие на селските райони.

От трибуната на парламента Танева подходи емоционално към ситуацията и призова опозицията да действа отговорно към темата.

"Ние сме българи, а земеделието трябва да е първа в националната ни политика. Тя не е на някоя партия, а на България", каза Танева.

Министърът на земеделието показа и документи, които дават информация, че тази сутрин са били разплатени над 50 млн. лева към българските земеделци.

"Щеше ли да е възможно това, ако бяха спрени парите?", попита риторично Танева.

От датата на писмото, 29 април, до днес са разплатени близо 200 млн. лева, продължи министърът.

Десислава Танева натърти няколко пъти на това, че спиране на европари няма и няма да има.

Писмото на ЕК се отнася за сертифициращия орган, който допуснал статистическа грешка и в най-лошия случай никой няма да спира 1.1 млрд лева, а ЕК сами ще направят проверка, каза Танева.

Речта си от трибуната на НС Танева приключи също емоционално:

"Няма успял общественик, записал се в нашата история, чието управление, мото и манталитет са основани на отрицанието и на лошата енергия. Това го казвам чистосърдечно като гражданин. Надявам се, че ще бъда разбрана", завърши Танева.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  17439

  3

  мнение от IP

  15.06 2016 в 14:51

  Както се е засилила да вземе да отговори и за броя шейхове.

  11751

  2

  Big Smile

  15.06 2016 в 12:44

  Разбира се, че възможно да извадиш от нашите джобове 50 милиона без да се напъваш мното, но няма как да намериш 1,5 милиарда ако не ти ги отпуснат от ЕС или не вземеш заем. Тази кака я бива по по-дребните суми... За по-едри си имаме консилиерето. Апропо какво стана с любимите Нему Тойоти?
  Може би троловете трябва да се замислят за вредите, които помощите от ЕС нанасят на България. Те създават колониална зависимост, подобна на тази която имахме от СССР и знаем как завърши тя.
  Дерзайте тролове, напразната надежда за излизане на GB от Евросъюза да бъде с вас...
   
  X

  Сърбия - приятел или враг