Quantcast

БСП може да свали собственото си правителство

Нели Чолашка Последна промяна на 17 юли 2014 в 12:13 14752 23

Михаил Миков

Ние от БСП сме приели да има избори през есента и ще отстояваме с всички възможни средства това, ако няма оставка, ще търсим други конституционни средства.

Това обяви председателят на Народното събрание и депутат от БСП Михаил Миков. Той насрочи за 23 юли (сряда) следващото заседание на парламента и каза, че ако има внесена оставка, тя може да бъде гласувана тогава.

В случай, че правителството не подаде оставка, остават само две "конституционни средства". Според чл. 111 от Конституцията правомощията на Министерския съвет се прекратяват и при успешен вот на недоверие, и при смърт на министър-председателя.

Миков все пак смята, че няма да се стига до търсене на други конституционни вариант, а всичко ще се развие "както е обещано на гражданите".

Ако другата сряда - 23 юли, правителството подаде оставка, ще я гласуваме, уточни той.

По-рано днес Борислав Гуцанов от левицата обяви, че може да се отложи оставката на Пламен Орешарски заради проблемите с актуализацията на бюджета (и БСП, и ГЕРБ не харесаха предложение от кабинета вариант).

Явно има напрежение между Орешарски и БСП, защото по-рано днес на заседание на бюджетната, икономическата и здравната комисия Румен Гечев от БСП обвини кабинета в пропаганда преди изборите заради предложения сериозен ремонт на Бюджета.

Предвид отказа на ГЕРБ да влизат в пленарна зала Миков каза: "Парламентът приключва работа по един неестествен начин, но това не е учудващо - 42-то Народно събрание имаше много такива случаи".

Най-вероятно до подаването на оставката на кабинета, за която ГЕРБ ще влезе в пленарна зала, няма да има заседания на парламента и няма да се приеме актуализация на държавния бюджет и на бюджета на Здравната каса.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.07 2014 в 11:43

Следващото правителство ще е ГЕРБ+БСП.......

18.07 2014 в 02:39

@off

има само няколко проблема:
1. герб+рб >= 121 ???
2. герб не се договори да назначи тоз оня тук таме за дпс в замяна на едно рамо, ако рб почнат да се правят на важни (извън предполагаемото коалиционно споразумение подписано за парлама)
3. рб усетят че могат и повече, а герб се издънят (както обикновено)

17.07 2014 в 22:53

ГЕРБ няма да се коалира с ДПС. Те вече можеха да с екоалират!

РБ+ГЕРБ ще е коалицията не си напъвайте много празните тикви

Ако малко се замислите, ще се светнете защо Бойко би оставил нишани, че ужка с ДПС може би, нещо може би, би могло да стане.

Мисля, че няма да стане, но ще видим

17.07 2014 в 22:51

Всъшност ако се замислите малко, няма нищо странно.

това е правителството на Пеевски. Пеевски както знаем, когато се зададат избори се преориентира.

Сега е ясно накъде към ГЕРБ и РБ се завърта. Дали ще му отвърнат, както направиха ДПС, филиала на ДПС Атака и БСП, ще видим.

Ако аз бях на мястото на ГЕРБ щях да го сравня със земята след изборите. Обаче не съм! Реално и не знам какъв е залога ако изринеш Пеевски и майка му от България. Вероятно към тях са накачени на синджир разни коковци, разни банкерки, вериги ресторанти, ОТБорни групички, петролни и енергийни магнати и т.н. цялата ни олигархия

17.07 2014 в 19:50

Жалка история.

Комунделската мафия се разпада - председателя гей бяга в Брюксел, две тъпи *утки се самокандидатират за мястото му, премиерът им със забит от самите тях нож в гърба не подава оставка за отмъщение, че собствената му партия го предадоха на разтерзание от турците.

КОМУНИЗМЪТ СИ ОТИВА, ТОЗИ ПЪТ ОКОНЧАТЕЛНО!

17.07 2014 в 17:19

Не мислех, че може да станат по-жалки... Но това все пак е БСП, не бива да се подценяват :D

17.07 2014 в 15:28

Чакай сега, много бързаш. Аз още го изчаквам, т.н. Боко, да вкара затвора любителката на Лазурния бряг Емел Етем, както се беше люто заканил. Бабаитът, който при най-малкото подозрение за сътрудничество със сините пищи, че щели да му извиват ръцете, а на Доган върти услуги всякакви.

17.07 2014 в 15:14

To `че правителството ще падне това е ясно.Мен повече ме притесняват заигравките на герб с дпс. Доган отново се готви да е на власт този път в коалиция - неявна, а задкулисна с Герб. На там ме навеждат фактите от събитията в държавата.Ще позволим ли да се случи това? От нас зависи.Аз честно не вярвам на боко, особенно ме дразни като започне да се подлага на европейските лидери и американците. Не очаквам от него да поставя българските интереси на първо място.Егото му е толкова голямо,че за една похвала от Европа или Америка е готов да заложи всичко българско.

17.07 2014 в 14:51

Това иска да каже "Орешарски, подай си оставката на 23, щото другият вариант е - сещай се".

17.07 2014 в 14:32

Микооов, то вие го сътворихте това неискано от никого, франкеншайнско правителство. Беше абсурдно в началото, защото се насадихте с преврат, абсурдно и ще свършите! Надявам се тези, които последно са гласували за чалмите и комунетата, най-накрая да са осъзнали, че тези не могат и не искат да управляват, искат само да крадат безнаказано!