Борисов се закани да не ходи повече на КСНС без медии

OFFNews 10 юни 2017 в 21:31 8445 7

Снимка БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов се закани, че повече няма да участва в заседания на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента, ако на тях не присъстват и представители на медиите.

Причината за изказването му е разсекретяването на първата стенограма за КТБ от президента Румен Радев. 

Стенограмата от КСНС при президента Росен Плевнелиев от 29 юни 2014 г. беше качена на сайта на президентската институция. 

Борисов подчерта, че КСНС било единственото място, където отговорните хора в държавата можели спокойно да разговарят, но това вече не е така.

"Стенограмата е в моя услуга, но оттук нататък вече КСНС губи своя смисъл. Аз ще участвам на Консултативен съвет, само ако медиите са вътре. В най-лошия случай, ако се извади монитор долу, както е във Висшия съдебен съвет. Няма да допусна след година, две или три да ме скарат с някоя съседна държава, ако сме изказали свои опасения, съображения или каквото и да било и някой реши да си направи евтин пиар с това", заяви Борисов, цитиран от "Фокус".

"Много е хубаво - ако може всички стенограми да ги разсекретят, ако може и аз това постановление за "Грипени"-те също, за да видите каква глупост", каза още Борисов.

Малко по-късно темата коментира и лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

"И на мен ми се иска обществото да знае истината, медиите да бяха вътре, за да види народът истинското Ви лице за първия КСНС при президента Радев, г- н премиер. Няма да прекрача граници и няма да коментирам секретна информация. Както на КСНС при президента Плевнелиев, така и на този съвет, единствената Ви грижа бе Вашето лично и на партията Ви оцеляване, а не националният интерес", написа Нинова във Фейсбук.

Тя подчерта, че по времето на Росен Плевнелиев единствената мисъл на Борисов е била как да свали законно избраното правителство, а при Радев - как правителството на ГЕРБ да изкара цял мандат за пръв път.

"На този съвет, Вие отказахте да назначите 1000 души в МВР и 5000 в МО. Попитах Ви какво става с 3 млрд. излишък, та нямате 300 млн. лева, с които да осигурите нормални условия за работа на полицаите. Не ми отговорихте - къде се изпари излишъкът, но заявихте, че спешно ви трябват още 10 млрд лв. ", посочи Нинова. 

"Отказахте да започне веднага модернизацията на армията и я разсрочихте за 15 години напред. Вашият министър Горанов заяви, че няма да увеличи до 2% от БВП разходите за отбрана. Тогава казах, че е пълно лицемерие да декларираме, че човекът е най-важен в системата на сигурност, че ще има ускорена модернизация и че ще има 2% за отбрана, след като всички чухме от Вас, че това няма да стане. Казах, че отказвам повече да лъжем хората и по-добре да обявим истината. Десетки години политиците лъжат народа", допълва тя. 

"Попитах Ви - защо го правите. Ще говорите нещо, което нямате никакво намерение да изпълните. Отговорихте - "за да не излезе, че противореча на президента Радев и да изглеждаме приятели". Предупредих държавния глава, че го подвеждате и се оказах права. Още на другия ден изтеглихте от МС доклада по сигурността на служебния министър Янев, в който се казваше цялата истина за състоянието на отбраната. И днес да ми се правите на загрижен спасител - няма да стане", посочва Нинова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

6

Red or Dead

10.06 2017 в 22:57

Ок бе Професоре, ама не е ли време матрЯла да измете ПОНЕ този КОЙТО го избира........на всички е ясно, че козяшкият избор е на път да затрие България.......Аз викам ВЛАДИМИР ВЕЛИКИ да вземе да си.......развърти ЖЕЗЪЛА.......

63994

4

Red or Dead

10.06 2017 в 22:38

ОСТАВКА!!!НЕМЕДЛЕНО...БОКЛУК!!
И направо да го качват на не хеликоптера на Дутерте.........
Он знает что делать.....
Професора е снова ПРАВ......ТИКВАТА Е 1000% изкуствено създаден и непрекъснато преекспониран медиен продукт, естествено от НАЙ-ДОЛНОПРОБНО качество.....ми то за тоз матрЯл кво да се напъваш.......над 1 000 000 държавни служители са държани в непрекъснат страх да не си изгубят жалката работица(за 450лв.) и са готови на всичко.......пошла и срамна история.....тук даже е обезсмислена и максимата, че пролетариата не може да изгуби нищо, освен окови те си, които са всъщност смешните 200 еврака.
Та мисълта ми е, че ТИКВАТА без кохортата дръжки за микрофони и милионната армия вцепенени от постоянен стрес за нищожните 200 евра........чиновници(които впрочем в голямата си част не правят почти нищо....) е пътник право за последния си полет на 'Дутерте Хеликоптерс'!

17156

3

aviatora

10.06 2017 в 22:33

Боко е велиликия лъжец, но матриала е лош и прост и не
Може да го разбере..
 
X

Подкастът на OFFNews