Борис Бонев: В ПП-ДБ-Спаси София не си стъпваме на врата

Групата ни е готова за предсрочни избори за съветници, не че ги искаме, обясни той

OFFNews 20 януари 2024 в 09:59 2079 1

Борис Бонев

Снимка Кадър БНТ

Групата на ПП-ДБ-Спаси София е подготвена за предсрочни избори за общински съветници в столицата. Дори смятаме, че може да имаме по-добър резултат, заяви общинският съветник Борис Бонев по БНТ. 

13 февруари е датата, след която вече могат да започнат тълкувания, че всъщност общинският съвет последните три месеца не е работил, защото няма избран председател, обясни той. В такъв фрагментен общински съвет в даден момент може да нямаме друг избор, допълни общинският съветник.

"Когато си предложил 4 варианта за изход от кризата, когато си провел срещи и преговори във всякакъв възможен вариант, съобразявайки се с претенциите на останалите, когато си поискал да има поне някакъв ясен план, с по-конкретни ангажименти, какви реформи ще се направят, кои наредби ще се променят в едно временно председателство на общинския съвет, и насреща не получаваш почти никаква конструктивност", обясни Бонев. 

По думите му най-градивното, което са чули от ГЕРБ например е "от колегата ми Георги Георгиев, който каза, че Васил Терзиев "трябва да ми стъпи на врата", но в групата на ПП-ДБ-СС не правят така политика. 

В ГЕРБ не мислят как можем да направим нещо конструктивно за София, а как да набием другарчето в медията, каза още Бонев. 

Общинският съветник посочи, че основният проблем, пред който е изправена столицата е, че започват да се изпускат срокове за европейски програми, а вероятността да не се приеме бюджетът е огромна.

На въпроса дали има нерви да се отцепи от ПП-ДБ, Борис Бонев отговори, че не е въпрос на нерви.

"То е въпрос на много обективни критерии, които ние сме заявили публично. Смятам, че нашата група става все по-сплотена", увери Борис Бонев. Той заяви, че вече не е негова мечта да бъде председател на СОС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика