Бареков остана само с един депутат в парламента

OFFNews 11 март 2015 в 15:27 9723 10

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков остана само с един народен представител в Парламента. Двама от депутатите му - Светлин Танчев и Георги Ковачев взеха решение да напуснат партията и изпратиха отворено писмо до медиите. Сред мотивите им е "трайно разминаване в политическите виждания". Предварителната информация сочи, че Светлин Танчев и Георги Ковачев засега няма да напускат групата на БДЦ.

Малко по-късно лидерът на ББЦ Николай Бареков изпрати изявление до медиите, в което заяви, че Танчев и Ковачев били изключени от партията още миналата седмица.

Това обаче не променя факта, че Николай Бареков остава само с един депутат - съгражданинът му от Пловдив Мартин Иванов-Данона.

В края на миналата година четирима депутати напуснаха ББЦ и всички заемани от тях длъжности в партията на Николай Бареков. Стефан Кенов, Георги Ковачев, Борислав Иглев и Христо Тодоров останаха част от парламентарната коалиция.Преди Коледа цялата парламентарна група се разграничи от Николай Бареков и определи всички негови изказвания за лични мнения, а групата се сдоби с нов официален говорител - Любен Дилов-син.

ББЦ напусна и обявеният от Бареков за "идеален министър на МВР" - Росен Петров.

Ето и текста на писмото от Светлин Танчев:

След повече от година политически живот „България без цензура” успя да акумулира солидно количество напрежение, въпросителни и недоверие. И, ако резултатите от изборите за Европейски парламент през месец май доказаха силата на новата формация и дадоха импулс и надежда за развитие на Партията в бъдеще, то последвалото участие и резултата от вота за Парламентарните избори изкара на преден план редица вътрешнопартийни проблеми. Като членове на ръководните органи на Партията дадохме всичко от себе си те да бъдат решени, представителите ни в Парламента максимално мотивирани, а структурите ни в страната- удовлетворени от избора си. Останахме плътно до Николай Бареков в един от най-трудните моменти.

Преодоляхме заедно тежкият политически удар в края на 2014г. при напускането на трима народни представители, с надеждата това да доведе до пълна мобилизация и съвършено нов облик на партията, с които редиците ни да започнат дългоочакваната подготовка за местни избори. И това не се случи! Размяната на остри реплики, ултиматуми и заплахи през медиите премина границата на добрия тон. Въпреки това се опитахме, да запазим баланса в парламентарната група, отчитайки всичко положително като принос от страна на лидера на Партията, отделните народните представители и коалиционните ни партньори.

Поради гореописаните причини, липсата на доверие към нас от страна на Председателя на Партията - г-н Николай Бареков и трайното разминаване в политическите ни виждания, бихме искали да Ви уведомим за решението ни, че считано от днес подаваме оставки от всички заемани от нас длъжности и не сме част от ПП „България без цензура”. Продължаваме да поддържаме контактите си с политическите структури на Партията и вярваме, че заедно ще продължим да отстояваме принципите, които ни събраха в началото на 2014г. Категорично заявяваме готовността си за диалог и съвместна работа както с тях, така и с бъдещи партньори от политическия и неправителствен сектор, с които изповядваме сходни виждания за развитието на България.

Благодарим на колегите, членовете и симпатизантите ни за всяко усилие, за проявеното разбиране и търпение, за всеотдайността и вярата им!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Какво иска да промени Глас Народен в образованието