Бареков: Отцепниците свалиха гащи, да си кръстят партията "Задник"

OFFNews 13 март 2015 в 20:02 5606 7

"Отцепниците си свалиха гащите в парламента. От първия работен ден се сложиха на ГЕРБ като опашка и чакаха някой да им подвикне как да гласуват".

Това заяви пред БНТ лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, който остана с един-единствен депутат в Народното събрание.

"Те всички си тръгнаха, когато аз ги напуснах. Аз излязох и казах, че оттеглям подкрепата си от парламентарната група", категоричен е бившият журналист.

Според него нямало как да не се стигне до разделянето му с отцепилите се депутати, защото те от влизането си в Народното събрание гласували с ГЕРБ и ДПС, а той бил твърдо против това.

Той заяви, че от ГЕРБ вкарали Анна Баракова в парламента и я купили за жълти стотинки.

"Това е подмяна на нашите избиратели и за жалост аз сега съм принуден като евродепутат, заедно с колегата Иванов в парламента, да защитавам нашите избиратели, които бяха предадени", обясни Бареков, като подчерта, че когато ББЦ се създавала, напусналите сега партията не били в нея и явно не са разбрали, че "тази партия беше създадена като анти ГЕРБ и анти статуквото".

Бареков заяви, че отцепниците щели да се съберат в събота и да учредят тяхна собствена партия.

Желая им успех, нека да си направят партия, да си я регистрират, да си я кръстят "Център" ли ще е, "Задник" ли ще е, това си е техен проблем - каза той. По думите на евродепутата новата политическа формация щяла да бъде спонсорирана от ДПС.

"Аз останах последователен критик на тази безпринципна четворна коалиция, а те за една нощ се въртят. Абе това са едни политически връткалници. Те са световни рекордьори по връткане. То бива връткане, бива. Ама извинявайте, тези момичета по пилоните, които ги виждаме по каналите на Валери Симеонов, и те не се връткат с по-бавни обороти от бившите ми депутати в парламента", заяви още Бареков по адрес на бившите си депутати, които освен това нарече "мишки".

Бареков призна, че се чувства виновен за това, че е отцепниците сега са в парламента, благодарение на него:

"Чувствам се опозорен и съжалявам за това, че аз прокарах много наивна кадрова политика. Хора, които не бяха с мен през 2013 г., а дойдоха по-късно - и то единият се домъкна от НДСВ, другият - от ГЕРБ, третият - от РБ. Сега те се оказаха най-готови да бъдат в колаборация с ГЕРБ и напуснаха нашата партия", обясни той.

Според лидера на ББЦ именно отцепниците смъкнали доверието на хората от 12%, които гласували за тях на изборите, до 1%.

"Вижте аз чета класации. Едните дават едно за ГЕРБ, друго за БСП, но винаги ББЦ е в класациите. Може да ни дават 0,1%, но ни дават, а другите къде са? Къде е ЛИДЕР в тази класация, къде е новата партия на ДПС - къде е това БДЦ? Къде са тези политици? Кой ги познава, кой познава тези хора, които вкарахме в парламента", попита Бареков.

Той обясни, че ББЦ не можела да участва в "тази смешна покупко-продажба, която се случва в парламента". По думите му партията щяла да се връща към своите корени.

Бареков коментира и интервюто, което даде на английски език в Европарламента, с думите: "С моя английски аз се оправям перфектно в Европейския парламент, той е много по-добър от този на бившия и настоящ премиер Борисов, както и на президента Първанов, който говори само на руски".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!