Бареков отрича да е плащал на протестиращи, иска ромите да се преместят в крайните квартали

ОFFNews Последна промяна на 21 юни 2015 в 18:16 4103 10

Българският евродепутат Николай Бареков иска ромите да бъдат преместени в по-крайните квартали, а циганските гета да бъдат ликвидирани от центровете на големите градове. 

Бареков настоява и за въвеждане на образователен ценз за получаване на детски помощи от ромки, които са превърнали раждането в основен източник на доходи, както и образователен ценз – завършен поне 8-ми клас и изпит по български език и литература при гласуване на избори.

"Предизборните кампании не са само сблъсък на идеи, трябва някой и да чуе и разбере тези идеи, а това не може да стане от хора, които не са образовани и не могат да четат", коментира лидерът на ББЦ.

Планът на Бареков включва и връщането на казармата под формата на трудова и образователна повинност за всички необразовани и трайно безработни на възраст от 18 до 50 години.

Според евродепутата, ако службите направят проверка в гетата, ще се окаже, че ромите са по-нелегални от имигрантите, защото масово нямат документ за самоличност. „Повечето от жителите в тези гета са без лични карти – или са ги продали, или са им ги взели лихварите. Тези лични карти се ползват от фирми за източване на ДДС или с тях други роми с вече отнети документи за кражби и джебчийство продължават да извършват престъпления в цяла Европа. Ще се окаже, че не само не знаем броя на циганите в България, но и че половината не са никакви – не са български граждани.“

Бареков отхвърли обвиненията, отправени към него, че е платил на протестиращите в Орландовци. „Голямо безумие е някой да вади пари да купува запалка и да пали буре с барут! Това са млади хора, които бяха набити от циганите и логично настъпи ответната реакция. Това, което ние платихме, беше лечението на тези хора“, обясни той. 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.07 2015 в 18:50

"иска ромите да се преместят в крайните квартали" - на Пловдив или нещо не разбрах ?
да, крадците - в крайните квартали; народоизедниците - в западна европа или щатите, след 'края на мандата; а българският народ къде да преместим г'син Бареку ?!?!?!?!?!?!?!?

21.06 2015 в 23:25

Стига му давахте форум на това недоразумение.

21.06 2015 в 20:56

България е 'Гърмен' и 'Орландовци', а българските медии не спират да леят празнословия ...
Молете се да народолюбиви държавници, които обичат народа си, служат на родината си с болезнено чувство за отговорност.
Хора богобоязливи!
Безумните държавници и децата-политици са непосилно наказание за всеки един народ!

21.06 2015 в 20:04

Нека си плямпа, не го отразявайте. Думите му представляват интерес единствено за следствените органи и за психиатрите.

21.06 2015 в 19:20

Тоя трябва да бъде публично обесен на ухото на коня или на опашката му. Поне ще се даде пример за всички, които си мислят, че безмозъчни хора трябва да се експлоатират за политически цели. Да се готви Долен.

21.06 2015 в 19:03

Тоя и булката си плащат за рекламни карета или как такак става, че ни се налага да му четем глупостите?

21.06 2015 в 19:02

И какво не ви хареса? Това, че сте купени ли? Ами когато човек влезе в сайта ви, го посреща..... Бареков. Наистина не знам какви сте!

21.06 2015 в 18:52

OFFNEWS,чета ви с удоволствие,но като започнете да цитирате купилият с милиони евродепутатството си Бареков,ми идва в повече.

21.06 2015 в 18:41

Колко плаща Бареков на "супер синия" сайт offnews, за да му публикува простотиите, или да си траем, понеже парите не миришат, дори да са на лайнарчето?

21.06 2015 в 18:21

Тоя шебек дори не е смешен, така че най-добре ни го спестявайте.