Бареков отрича да е плащал на протестиращи, иска ромите да се преместят в крайните квартали

ОFFNews 21 юни 2015 в 18:16 4601 10

Българският евродепутат Николай Бареков иска ромите да бъдат преместени в по-крайните квартали, а циганските гета да бъдат ликвидирани от центровете на големите градове. 

Бареков настоява и за въвеждане на образователен ценз за получаване на детски помощи от ромки, които са превърнали раждането в основен източник на доходи, както и образователен ценз – завършен поне 8-ми клас и изпит по български език и литература при гласуване на избори.

"Предизборните кампании не са само сблъсък на идеи, трябва някой и да чуе и разбере тези идеи, а това не може да стане от хора, които не са образовани и не могат да четат", коментира лидерът на ББЦ.

Планът на Бареков включва и връщането на казармата под формата на трудова и образователна повинност за всички необразовани и трайно безработни на възраст от 18 до 50 години.

Според евродепутата, ако службите направят проверка в гетата, ще се окаже, че ромите са по-нелегални от имигрантите, защото масово нямат документ за самоличност. „Повечето от жителите в тези гета са без лични карти – или са ги продали, или са им ги взели лихварите. Тези лични карти се ползват от фирми за източване на ДДС или с тях други роми с вече отнети документи за кражби и джебчийство продължават да извършват престъпления в цяла Европа. Ще се окаже, че не само не знаем броя на циганите в България, но и че половината не са никакви – не са български граждани.“

Бареков отхвърли обвиненията, отправени към него, че е платил на протестиращите в Орландовци. „Голямо безумие е някой да вади пари да купува запалка и да пали буре с барут! Това са млади хора, които бяха набити от циганите и логично настъпи ответната реакция. Това, което ние платихме, беше лечението на тези хора“, обясни той. 






Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!