Quantcast

България няма да подкрепи икономически санкции за Русия

OFFNews Последна промяна на 20 март 2014 в 19:50 7312 18

Министър-председателят Пламен Орешарски

Възможно е да дискутираме, но едва ли ще се стигне до решение за икономически санкции. Като цяло това не е най-добрият инструмент. Всичко би следвало да се гледа през призмата на оценката на въздействието.

Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски преди заседанието на Европейския съвет в Брюксел в отговор на журналистически въпрос за евентуални икономически санкции спрямо Русия.

„Държа да подчертая, че ние не бихме подкрепили широкомащабни икономически санкции преди оценка на въздействието, тъй като нашите оценки показват, че ние ще бъдем между страните, които ще бъдат най- сериозно засегнати“, каза министър-председателят.

Според него, ако евентуално се отиде към санкции, би следвало да се обсъдят и компенсаторни механизми.

„Аз съм песимист по отношение на възможността да се стигне до широкомащабни санкции“, добави премиерът Орешарски.

Той изтъкна, че има страни-членки, които имат резерви по отношение на такива санкции.

„Най-вероятно е България да се окаже в една голяма група страни срещу едностранни широкомащабни санкции. Убеден съм, че както и в други случаи Европейският съвет ще намери балансирано и силно решение по отношение на отговора на предизвикателството Крим“, заяви премиерът.

„Това, което е по-вероятно, е да се дискутира списък на лица, които няма да могат да пътуват и евентуално замразяване на авоари на други лица. Това бихме подкрепили, въпреки че ще подчертаем факта, че по- нататъшното решение на въпроса относно Украйна неизменно трябва да мине през политически и дипломатически диалог. Прекаленото разширяване на тези лица с важни фигури от руската страна може да възпрепятства точно този диалог“, каза още премиерът Орешарски.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.03 2014 в 14:17

Охххх... оставка, бе! и #омрифсол

21.03 2014 в 11:32

Май нашите комуняги съвсем са изтрещели... Или са решили Орешарката да обере пешкира, да се подмаже на кремълския диктатор и да го изхвърлят, а пък Съсела да се пише европеец и да подкрепи санкциите. От червените боклуци могат да се очакват всякакви ишерети.
Оставка, бе! ;-)

21.03 2014 в 08:37

Най засегнати,ами защо,защото БКП(БСП,Атака,ДПС,Барекас,ВМРО,Костов,ГЕРБ преди да мутира и излезе от контрол,НДСВ след като влезе в контрол и т.н. )всичките тези години целенасочено са провеждали политика на енергийна зависимост от Кремъл,а Кремъл от своя страна чрез фирмите посредници на същите тези политически слуги си е купувал цялата политическа власт в България,членката на ЕС.Сега ние какво искаме,назначеното от Путин правителство на Орешарски да гласува санкции срещу него.Нормална реакция на комунистическата дипломация,в първия момент остро осъждат ,а после не подкрепят !
Енергийна независимост на България,разработване на собственни находища,колекторна връзка с Турция,за да можем да получаваме азърбайджанска газ,и съвместен терминал в Александрополис за втечняване на газ с Гърция,тогава ще тръгнем напред !!!!
На изборите гласувайте за партиите,които обещават това.

21.03 2014 в 00:06

Ей, боклуци безродни. Едно нещо не можете като хората да направите. Вигенин, моите поздравления няколко пъти заяви, няма да признаем референдума. Не признаваме в 21 век заграбване на територия. И след всичко това, няма да подкрепим санкции. Ела вълчо изяж ме. Аман, бе изроди червено-безцветни.

20.03 2014 в 23:02

Отрепка номер 1 за 2013-2014 !!!

20.03 2014 в 22:39

Вижте му мутрата на тоя имбецил.В Европа се озърта,като пръднал в асансьор.В Русия го слагат да спи на изтривалката.В България не влиза в сграда,която няма заден изход.Не премиер,а помияр.Мишка с грехове на слон.Ще плаща...

20.03 2014 в 22:37

ореховка - ОСТАВКА! боклук сифилистичен. деба неговата семка дееба

20.03 2014 в 22:35

7-ми айде пийни две хапченца от льозавите и легай. Утре пак ще има съвецка телавизия.

20.03 2014 в 22:20

Моля русофилистичните маймуни във форума да не коментират теми,които засягат само български граждани!

20.03 2014 в 22:19

Подхванаха ги! Американците наложиха санкции на банката на Путлер и обявиха, че вероятно е милиардер. На този олигофрен от снимката скоро ще му замръзне усмивката.