Quantcast

Русия наложи санкции на 9 американци, сред тях е и Джон Маккейн

OFFNews Последна промяна на 20 март 2014 в 18:42 11769 32

Снимка sxc.hu

Руското външно министерство днес реагира на новия американски списък от санкции, като представи ответен списък, в който бяха включени американски граждани. Това съобщава радио Голос России.

В заявлението на ведомството се посочва:

„Ние нееднократно предупреждавахме, че използването на санкциониращи инструменти е нож с две остриета и като бумеранг ще удари по самите САЩ. Въпреки това американската страна, изглежда, продължава сляпо да вярва в действеността на подобни методи, взети от арсенала на миналото, и не иска да признава очевидното: жителите на Крим по демократичен път в пълно съответствие на международното право и Устава на ООН гласуваха за съединяването с Русия, която уважава и приема този избор ”.

Ето и пълният списък с имената на американци, на които Русия налага санции:

1. Каралайн Аткинсън -  заместник на съветника на американския президент по национална сигурност
2. Даниел Пфайфър - съветник на американския президент
3. Бенджамин Роде - съветник на американския президент
4. Гари Рид - сенатор
5. Джон Байнер - председател на Палатата на представителите на Конгреса 
6. Робърт Менендес - председател на сенатския комитет по външна политика 
7. Мери Ландрю - сенатор
8. Джон Маккейн - сенатор
9. Даниел Коутс - сенатор

По-рано днес американският президент Барак Обама обяви, че САЩ въвеждат нови санкции против Русия заради политическия курс на Москва спрямо Киев.

Новите мерки се предприемат против 20 „високопоставени длъжностни лица на Русия” и други подкрепящи действията на руското правителство по отношение на Украйна.

В списъка със санкции са включени Сергей Иванов, един от най-близките сътрудници на Путин и ръководител на неговата администрация, и двама приятели на руския президент от детинство, станали мултимилиардери по време на неговото управление, пише АП.

В него попадат още председателят на Държавната дума Сергей Наришкин и началникът на Главното разузнавателно управление на ГЩ на въоръжените сили Игор Сергун.

В „черния списък” е внесена също така и една руска банка - доларовите операции на банка "Росия" ще бъдат блокирани. Частната банка е собственост на Юрий Ковалчук, за когото се смята, че е банкерът на Путин, отбелязва АП.

Обама е подписал нов указ, който позволява на американската администрация да използва санкции срещу „ключови сектори на руската икономика”.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.03 2014 в 10:40

Русия, която, за разлика от Америка, като освобождава Куба, не си оставя войските там, нали? Или като освобождава Мексико, не анексира цели щати към Америка. Ако не беше Русия сега всички щяхте да говорите турски.Мразя неблагодарниците."големият брат" казва ние нямаме вечни приятели,ние имаме вечни интереси - проумейте го и си задайте въпроса "Защо Русия?",тя единствена каза стоп на тези "който освободиха индианците и от тогава не са спрели да освобождават" ако бяха влезли в Сирия намаше да има криза и да се говори за фалит в "големият брат" ама сега ...братушките ги спряха и какво ще правят?И като знам,че на тоя идиот му дадоха нобелова награда за мир,а той говори за война ...Боже вземи си вересиите

21.03 2014 в 14:46

Ахахахах :) Санкции! Какви са тия санкции :) Няма да им разрешат да пътуват до прекрасния курорт Сочи, и ще им блокират 10 долара и 50 цента, в символична сметка в Руска банка ли? Що ме разсмивате...

21.03 2014 в 10:54

До Avatarx

Чел съм, чел съм. Сега за точните данни ,които поместваш няма да споря, може и така да е. Не съм се заравял по-надълбоко.
За Власовци. Даже мисля , че е създадена армията много по-рано от 43-та.

Друга е работата с "netrol". Това да твърдиш, че БАНДЕРЮГИТЕ имали огромен принос за разгрома на хитлеристка Германия е ......, е нямам думи просто. Какво повече да пиша.

21.03 2014 в 10:31

@KORREKТОР,

явно и ти си чувал нещо за история. Споменаваш Стрелковата СС дивизия «Галиция» например.
Явно 12 000 украинеца са пример за лошите украинци.
Сега да видим "добрите" руснаци!
На служба на Вермахта са олколо 1,5 милиона руснаци. (!)
Към средата на 1944-та се намират 160 батальона с около 300 000 руски войници, воюващи срещу Съветската армия.
На 4-ти Август 1943-та е образувана 1-ва Казашка дивизия от 6 кавалерийски полка (1-ви и 5-ти Донски, 2-ри Сибирски, 3-ти и 4-ти Кубански и 6-ти Терекски (Terek-Kosaken)) заедно с поддържащите ги сили.
Същата е разположена през Октомври 1944-та в района на Хърватско, а от Ноември 1944-та е в състава на СС и е разделя на две дивизии, които заедно съставят 15-ти кавалерийски корпус.
Още 9 независими казашки пехотни и 19 кавалерийски батальона се сражават на Източния фронт.
През Януари 1943-та е образувана Руската Освободителна Армия (РОА) на генерал Власов. общо 71 батальона (от тях 42 се намират в Белгия, Дания, Франция и Италия).
От 14 Ноември 1944 частите на РОА се използват и на Източния фронт.
В първите три дивизии са разпределени над 50 000 руски доброволеца.
1-ва дивизия е окмплектована напълно от наличните части на РОА на 1-ви Декември 1944-та и воюван на фронта на Одер през Април 1945-та, другите две дивизии остават ненапълно окомплектовани и не успяват да вземат участие във войната.

Според теб кои са повече? 12 000 украинеца или над 300 000 руснака плюс още 1,5 милина цивилни руснаци подкрепящи германците?

21.03 2014 в 09:17

До LudLustrator

Тъпанар. Официално , а не вероятно доказан.

21.03 2014 в 09:00

Давай Поля,
Мачкай сламата на Еректа, ако има чаршафи и тях можеш да мачкаш!!!!

21.03 2014 в 08:57

Поля без мадури, отишла да се похвали на Коригираният Еректор, кокошките и козичката му били в двора, от тогава кокошките спрели да снасят а козичкта да дава млеко, Еректа го чака глад, и затова трябва да пише повечко та да заработи поне за хляб.

21.03 2014 в 07:40

Давай Поля,

Мачкай ГАДАВЕТЕ ИДИОТИ ДЕМОПЕДРАСИ. Те джавкат, джавкат като злобни палета, но не могат да хапят. Те са толкова безмозъчни и кухи, че да хапят не знаят. От безсилие и злоба най-много да ти нащракат "-"-чета, ама да не ти пука. ГолЕм праз като щракат. Тъпаци.

21.03 2014 в 07:34

До 21 netrol

Понеже едва ли ще се Вие г-н netrol към по-долните новини, където сте коментирали, я да взема аз и тук да Ви запитам и да Ви предложи нещичко :

"Извинете уважаеми "netrol", но съзнавате ли каква небивалица сте сътворил? Вие за СС дивизия "ГАЛИЦИНА" нещичко да сте попрочели така. И те ли са воювали на страната на СССР. И те ли имат такъв грандиозен принос за победата на СССР над хитлеристите. Е стига вече демагогия и злобни лъжи. Ами щом това е "истината" според Вас уважаеми "netrol", предлагам Ви пищете на г-н Путин да присъди на всички тези БАНДЕРЮГИ посмъртно званието "Герой на Съветския Съюз", а на днешните им наследници и последователи, келеметата от НАМАЙНАДАНА да им присъди минимум "Георгиевски кръст за храброст" и една пожизнена така по-солидна пенсийка. Тези келемета извършиха, а и продължават да вършат ЧУТОВНИ ГЕРОЙСКИ подвизи в Украйна, а се опитват и във вече Руския Крим."

21.03 2014 в 00:12

Много съм доволен! Алкашките избраха John McCain за , следващия президинт на САЩ. Духът на Великият Роналд Рейгън ще се върне и тогава Путя ще сере кръв!