Русия заплаши Запада: Санкциите ви няма да останат без последствия

OFFNews 19 март 2014 в 08:15 14719 22

Сергей Лавров

Снимка Wikimedia

Сергей Лавров, министър на външните работи на Руската Федерация

"Санкциите, анонсирани от САЩ и Европейския съюз са неприемливи и няма да останат без последствия".

Това се казва в изявление на Външното министерство на Русия, отправено публично след разговор между руския външен министър Сергей Лавров и държавния секретар на САЩ Джон Кери.

Лавров отправил предупрежението в телефонен разговор с Кери часове, след като на държавници от Русия и Крим бяха наложени санкции - забрана за стъпване в ЕС и САЩ и замразяване на всичките им активи. Те бяха обявени вчера след подписването на договора за присъединяването на Крим и Севастопол към състава на Руската Федерация от руския президент Владимир Путин, председателя на кримския парламент Владимир Константинов и премиера на Крим Сергей Аксьонов. Договорът дойде след референдума в Крим, чиито резултати, според проруски настроените власти, сочат над 96% одобрение за отделянето от Украйна и присъединяването към Русия.

"Жителите на републиката (Крим) направиха техния демократичен избор в съответствие с международното законодателство и устава на ООН, който Русия приема и уважава.

Санкциите, обявени от Съединените щати и Европейския съюз са неприемливи и няма да останат без последствия", се казва в изявлението. В него не се конкретизира какви ще са тези санкции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!