Ана Баракова се осмели да излезе на парламентарната трибуна (видео)

Нели Чолашка 12 март 2015 в 11:19 11742 23

Снимка Ивайло Анев

Ана Баракова секунди след първото си изказване от парламентарната трибуна

Независимата депутатка Ана Баракова за първи път стана, за да говори от парламентарната трибуна, откакто е влязла в Народното събрание.

Тя събра смелост да стане и да зададе въпрос по време на изслушването на четирима министри за действията на държавата за преодоляване на щетите от снежното бедствие, което остави стотици хора без ток и вода, и в блокада.

Баракова отправи въпрос към министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова.

"Моят въпрос е свързан с очакванията за активизиране на още свлачища и срутища в бедстващите райони, по пътната мрежа в област Пловдив и действията ви в тази посока", обяви Баракова и си седна.

Лиляна Павлова повтори, че тепърва ще стават ясни последствията от бедствието върху инфраструктурата.

"Нашите очаквания, особено в регионите, които в момента бедстват - Смолянска, Кърджалийска и Пазарджишка област, е да бъдат активизирани свлачищни процеси по протежението на пътната мрежа", призна Павлова.

По думите й особено застрашени от свлачища са пътищата от Кричим до Доспат, пътищат в региона на Чепеларе и всички в Смолянска и Пазарджишка област.

Министърът обясни, че планина Родопи е предразположена към свличания и срутища особено през последните години, когато скалите са изгубили своята якост.

Мярката, която ще предприеме регионалното министерство е да остави машини за реакция при свлачища и през лятото в тези райони, за да може бързо и адекватно да се реагира при активизиране на свлачище, обеща Павлова.

Ана Баракова влезе в парламента от листата на "България без цензура" в Пловдив и то благодарение на феномена 13/13 - съвпадение на номера на коалицията в бюлетината и номера на кандидатката в листата.

Тя се отцепи от ББЦ още преди да влезе в парламента с мотива, че са я притискали и дори заплашвали от партията, за да се откаже от депутатското място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!