''Алтернатива за Германия'' ще иска ''разпускане'' на ЕС

Крайнодясната партия може да поиска и Германия да напусне съюза

OFFNews 20 юни 2023 в 11:54 4929 2

Снимка Pixabay

Германската крайнодясна партия "Алтернатива за Германия" заяви, че по време на кампанията за изборите за Европейски парламент през следващата година може да поиска "разпускане" на Европейския съюз, предаде БТА.

Партията може да поиска и Германия да напусне блока.

"Търпението на лидерите на партията към ЕС е изчерпано. Ето защо искаме Европейският съюз да бъде разпуснат и на негово място да основем нова европейска икономическа общност и общност по интереси - федерация на европейските нации", съобщават от прессъобщение на партията, цитирано от ДПА. 

"Алтернатива за Германия" трябва да гласува позицията в края на юли. Партията подкрепя излизането на Германия от ЕС още от 2019 г. и призовава за премахване на Европейския парламент. Парламентарните избори в ЕС са насрочени за юни 2024 година.

Миналата седмица лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се  срещна с  лидера на "Алтернатива за Германия" Тино Крупала. От пресцентъра на "Възраждане" се похвалиха за среща и разпространиха следното съобщение:

"Установеният диалог между двете партии е основание за оптимизъм в двустранните им отношения на европейското политическо пространство."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

4

Ендевър

21.06 2023 в 14:23

Ей, нямат край полезните идиоти, които са на руска хранилка!

345

1

Джендо Джедев

20.06 2023 в 15:06

Говорит Москва! Шръодер харесва това!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки