Костадинов на среща с националистите от ''Алтернатива за Германия''

OFFNews 15 юни 2023 в 15:10 2489 4

Тино Крупала и Костадин Костадинов

Снимка Пресцентър Възраждане

Тино Крупала и Костадин Костадинов

От два дни лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов е на посещение в Германия, където се срещна с лидера на крайнодясната популистка партия "Алтернатива за Германия" Тино Крупала.

Германски експерти описват "Алтернатива за Германия" като партия с "екстремистки, антисемитски и расистки характер", посочва Дойче веле. Партията е създадена година преди "Възраждане" - през 2013 г. Тя се заражда като евроскептична партия, противник на политиката на тогавашния канцлер Ангела Меркел за "спасяване на еврото". 

През 2015 г. обаче в "Алтернатива за Германия" настъпва радикализация след бежанската вълна от Сирия. Кризата се оказва един вид "подарък" за "Алтернатива за Германия" - тогавашната им председателка Фрауке Петри дори призовава за използване на оръжия срещу бежанците по границата. 

Стига се дотам през 2018 г. един от основателите на "Алтернатива за Германия" Александър Гауланд да омаловажи престъпленията на националсоциализма с думите: "Хитлер и нацистите са само една птича курешка в над 1000-годишната успешна германска история".

През 2021 г. германските служби заподозират партията в десен екстремизъм. Към април 2023 г. над 80% от членовете на "Алтернатива за Германия" са мъже. Сред техните поддръжници са разпространени ксенофобията, антисемитизмът и поддръжката на авторитарните режими в сравнение със симпатизантите на другите партии, отбелязва Дойче веле. 

Днес от пресцентъра на "Възраждане" съобщиха, че за втори пореден ден продължават срещите на високо ниво с "Алтернатива за Германия". Вчера в Берлин се е провела работна среща между двете партии. Костадинов е там заедно с депутата Станислав Стоянов. 

"Бяха обсъдени общи политики на европейско ниво: енергетика, консервативни политически ценности и бъдещето на Европейския съюз. Сътрудничеството между двете политически формации ще се задълбочава в последващи форуми на международната политическа сцена", пишат от пресцентъра на "Възраждане". 

До края на деня се очаква Костадинов и Стоянов да се срещнат с членовете на "Алтернатива за Германия" от комисиите по енергетика, икономика и международни отношения в Бундестага. 

"Установеният диалог между двете партии е основание за оптимизъм в двустранните им отношения на европейското политическо пространство", казаха още от пресцентъра на "Възраждане". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1935

5

Муню

15.06 2023 в 16:56

Я, Путин няма нужда да обяснява, че Фашист+Кумонист=Рашист.
Всичките са за концлагери, за народен съд, че даже и за унищожаване на нации=геноцид!!!
Купейкин счупи дъното.

12078

4

edin slep

15.06 2023 в 16:44

Ех, ако още я имаше NSDAP (Националсоциалистическа германска работническа партия) Копейкин щеше да се срещне с наследниците на фюрера и да обсъдят актуални въпроси от международната политика и как да си помагат.

2073

2

Johnny B Goode

15.06 2023 в 15:55

Изроди от всички страни, съединявайте се!

723

1

user4eto

15.06 2023 в 15:32

Фашистите се надушват от далеч.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика