Ахмед Доган и Емел Етем скрили, че имат карти в КТБ

OFFNews Последна промяна на 05 август 2014 в 08:58 21139 6

Ахмед Доган

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и бившият министър на държавната политика при бедствия и аварии и депутат от ДПС Емел Етем имат кредитни карти VISA от Корпоративна търговска банка (КТБ), които не са декларирали пред Сметната палата, пише "Капитал".

Картата на Доган е издадена през март 2009 г. и е с лимит от 78 хил. евро. Емел Етем има от 2007 г. две кредитни карти от банката - едната е с лимит 35 хил. долара, а другата - 48 хил. евро.

Само 67 души имат кредитни карти от банката на Цветан Василев, а лимитът на почетния председател на ДПС е най-висок - 78 хил. евро, допълва изданието.

Тези данни никога не са били декларирани пред Сметната палата. Според съдебната практика (делото срещу бившия директор на НАП Мария Мургина) укриването на данни от Сметната палата не е престъпление. В същото време прокуратурата прие неотдавна, че укриването на данни от Сметната палата е престъпление - поне това бе тезата по разследването срещу изпадналия в немилост депутат от ДПС Христо Бисеров.

Декларирането на неверни данни по Закона за конфликт на интереси е престъпление по чл. 313 от Наказателния кодекс.

Преди няколко седмици стана ясно, че Ахмед Доган има влог от 880 хил. лв. в КТБ. Той го е декларирал, без да уточни в коя банка са парите.

До момента беше известно, че ръководителят на столичното следствие Петьо Петро и бившият зам. градски прокурор Роман Василев имат кредитни карти в КТБ. Лимитът на първия е 10 хил. евро, а на втория - 30 хил. лв. И двамата са декларирали тези карти пред Сметната палата. Кредитна карта с лимит от 10 хил. лв. има и депутатът от ДПС Митхат Метин. За разлика от съпартийците си, Метин също я е декларирал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.08 2014 в 20:16

За “Кака”, не се кахърете за мен и четенето. САМО че случайно да се усещате, че ни пробутват лакърдийки... сега Доган и Етем имали карти, един тарикат-прокурор друга лакърдийка “КТБ е пирамида” (като му кажеш, че всяка банка е пирамида прокурорчето ще гледа като пребозал), преди това бяха чували с 200 млн, преди за изчезнали досиета за 3.5 млд, наскоро РоскоОфшорков “децата няма да ни простят, ако ... досиетата КТБ...
И т.н. ЕТО СМИСЛЕН АНАЛИЗ на Илиян Василев “БНБ имат голям проблем с прибързаните действия за КТБ” http://frognews.bg/news_74069/Iliian_Vasilev_BNB_imat_goliam_problem_s_pribarzanite_deistviia_za_KTB/
НАКРАТКО – мноооого ни подценяват, направо за боклуци ни третират... Може Цв. Василев да е най-големия престъпник, може и обир да има, може Доган и Етем да имат карти в КТБ, НО БАНКА при банкова паника, започнала с действия на ТАНДЕМА ДанчоМентата-Пеевски-Главпрокурор, тази банка да изплати от 13 юни до 20 юни 1200 млн лв, като на 22 юни 57млн лв са теглени от Иван Искров от БНБ (електронно банкиране). А други клиенти и вложители с електр. банкиране са прехвърлили 700 млн лв в Булбанк, други в Алфабанк, Париба и Сосиете женерал... и т.н.
А БНБ прави всичко и невъзможното КТБ да НЕ РАБОТИ – затвориш ли една банка да не работи, ОТПИСВАЙ Я – значи ТОВА Е ЦЕЛТА на БНБ – впрочем дали на БНБ или ТОВА Е ЦЕЛТА НА ПОРЪЧИТЕЛИТЕ.
Но да не мислите другите банки ИСКАТ КТБ ДА ЗАРАБОТИ – НЕ ИСКАТ, конкуренция.
ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!
http://frognews.bg/news_74069/Iliian_Vasilev_BNB_imat_goliam_problem_s_pribarzanite_deistviia_za_KTB/

05.08 2014 в 20:10

За “Кака”, не се кахърете за мен и четенето. САМО че случайно да се усещате, че ни пробутват лакърдийки... дега Доган и Етем имали карти, преди един тарикат-прокурор друга лакърдийка “КТБ е пирамида” (като му кажеш, че всяка банка е пирамида прокурорчето ще гледа като пребозал), преди това бяха чували с 200 члн, преди за изчезнали досиета за 3.5 млд, наскоро РоскоОфшорков “децата няма да ни простят, ако ... досиетата КТБ...
И т.н. ЕТО СМИСЛЕН АНАЛИЗ на Илиян Василев “БНБ имат голям проблем с прибързаните действия за КТБ” http://frognews.bg/news_74069/Iliian_Vasilev_BNB_imat_goliam_problem_s_pribarzanite_deistviia_za_KTB/
НАКРАТКО – мноооого ни подценяват, направо за боклуци ни третират... Може Цв. Василев да е най-големия престъпник, може и обир да има, може Доган и Етем да имат карти в КТБ, НО БАНКА при банкова паника, започнала с действия на ТАНДЕМА ДанчоМентата-Пеевски-Главпрокурор, тази банка да изплати от 13 юни до 20 юни 1200 млн лв, като на 22 юни 57млн лв са теглени от Иван Искров от БНБ (електронно банкиране). А други клиенти и вложители с електронно банкиране са прехвърлили 700 млн лв в Булбанк, а други в Алфабанк, Париба и Сосиете женерал... и т.н.
ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!

05.08 2014 в 15:54

Мъкаааа, мъка15:42 05 авг 2014
Ако четеш повече преди да пишеш, щеше да вденеш, че агент сава НЕ я Е ДЕКЛАРИРАЛ, пред СП.Етем също. А това е престъпление!

05.08 2014 в 15:42

А бе Офнюд, какво насаждате бе, ега ти манипулацията
И КАКВО АКО ДОГАН И ЕМЕЛ ЕТЕМ СА ИМАЛИ КРЕДИТНИ КАРТИ в КТБ, каква ще е разликата ако имаха в Булбавк, че днес сутринта по ТVто Левончо върнеше очички като първи престъпник, и накрая - "ами и и и .. парите от КТБ дойдоха при мен, т.е. в Булбанк"
Това е наградата на Лувон, че осигури Кеш пари за покриване ликвидния риск поради банкова паника в ПИБа, оформили го от БНБ като кредит (от сметката на Фонда за гарантиране влогове) до 30 септември т.г, и ПИб трябва да го върне... Я го върне, я не ...

05.08 2014 в 10:25

Я да видим сега ще почне ли прокуратурата действия срещу Доган и Етем? :) :)
Да, ама не! Пък и тя банката си е тяхна.

05.08 2014 в 09:37

Откъдето дошло - там отишло.