Quantcast

Ако КТБ бъде оставена да не работи до декември, ще фалира от само себе си

OFFNews Последна промяна на 04 август 2014 в 08:01 14989 12

Валентин Панайотов

Снимка klassa.bg

Валентин Панайотов

Ако КТБ бъде оставена да не работи до декември, тя ще фалира от само себе си. Това обяви Валентин Панайотов от Асоциация „Банка на годината“ в коментар за БНТ.

Той бе категоричен, че в момента няма основание да се взема лицензът на банката и че държавата трябва да подкрепи КТБ, а не да я остави да фалира.

В Европа правителствата априори подкрепят системните банки, не ги оставят да фалират. Това не е малка банка – четвъртата по големина в страната – и трябва да бъде подкрепена. Не виждам нищо лошо в участието на държавата в спасяването й.

Тя може да заработи и след две години да бъде продадена, коментира той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.11 2014 в 15:33

az do kolkoto razbiram , na politici na bankeri na bokluci ve4e ne trqbva da se vqrva , ne ste praznoumci ot ledenata epoha - vijte istinata 4e nito boiko nito bankite 6te vi opravqt jivota kam dobro , a naprotiv samo 6te vi teglqt na dolu , trqbva vi alternativen pyt kam spasenie , ostavqm vi sami da se setite koi e toi , kakvoto i da kaja nqma da mi povqrvate

04.08 2014 в 20:06

И какво му е толкова смешното?

04.08 2014 в 12:51

Щом тоя дебил е банкер на годината представям си какво представляват другите червеногъзи мутри.

04.08 2014 в 11:37

Отговор до “Мнение от ІР” ...., Огромната част се осигурява от Фонда за гарантиране (пари на банките-частни), а другата се осигурява от високоликвидни активи на КТБ (ценни книжа и други високоликвидни активи, които в края на м. юни бяха над 2 мрд лева, а СЕГА КОЛКО ЛИ СА?!?!?), които в момента се харчат (банката не работи, но издържа огромен персонал), а сега се предлага и да се плати на МНООООГО ЗАПАДНИ ОДИТОРИ (ДМентата предлага). А с пари от Фонда за гарантиране ВЕРОЯТНО бе подкрепена ПИБ с 1 мрд лева по реда на чл. 33 от Закона за БНБ при ЛИКВИДЕН РИСК поради БАНКОВА паника! И СЕГА СЕ ЧАКА Първа инвестиционна да върне този кредит може би края на септември... МОЖЕ БИ, ама надали ..., т.е. парите от Фонда за гарантиране може да са профукани ...
ЗАТОВА Данчо ментата и Пеевски са почти сигурни, че ще фалират КТБ...
Е, новите БГСпасителите засега не успяха с банковата ваканция (ВСИЧКО бе готово, дори БНБ връчиха на всички банки нареждане на бланка, изх.№, подпис и печат ЗА БАНКОВА ВАКАНЦИЯ, не успяха с финансов колапс, не успяха с РАЗТУРЯНЕ на борда, но ... да фалират КТБ – могат! ОЧЕВАДНО Е – протакат, протакат,
А не работи ли една банка, тя изяжда парите на вложителите, ОТПИСВАЙ Я


04.08 2014 в 11:18

@Мъкаааа, мъка
благодаря за отговора, но до колкото разбрах парите от Фонда за гарантиране на влоговете не са достатъчни. Има идея държавата да се намеси, като после щяла да бъде привилегирован кредитор. Да но пари ще даде сега и после можела да си ги иска обратно. Само че това може да не се отрази на данъкоплатците в богата държава с работеща икономика и достатъчен бюджет.

04.08 2014 в 10:40

много банкер, малко индианец...тоз главоч от Асоциация „Банка на годината“ и той акъл дава...каква асоциация, каква банка на годината, в какъв весел свят си ивеят тези паразити. няма ли някой от , "Картечница на годината" да вземе думата!!!

04.08 2014 в 10:32

За “мнение от IP” – КАТЕГОРИЧНО НЕ! Но отговорът е дълъг, професионално дълъг.
Не е сложен, но си има финансова и правна схема, по която това става.
КАТЕГОРИЧНО това става за момент с намеса от Фонда за гарантиране на влоговете, НО ТОВА НЕ СА ДЪРЖАВНИ ПАРИ, т.е НЕ СА ПАРИ НА ДАНЪКОПЛАТЦИ, а са пари на самите банки в България – така е по закон!
САМО че НЕ Е ТОВА ЦЕЛТА, поставили си новите БГСпасители.
ЦЕЛТА е друга – през “банкова ваканция”, през “финансов колапс” на държавата, през срутване на валутния борд ДА ДОЙДАТ НОВИТЕ БГ СПАСИТЕЛИ
Иначе НИ ПРОБУТВАТ ЛАКЪРДИЙКИ – “данъкоплатците ще платят” ( и будалите им вярват), прокурорче – “КТБ е пирамида!” (на тоз тъпънар му задайте въпрос коя банка не е пирамида и защо има толкова строго законодателство за банките) (и будалите му вярват!), Данчо Ментата днес по ТV “ние с Пеевски знаем, че КТБ е криминална! Искаме да отворят досиетата на КТБ ( и вие им вярвате!), Роско Плювню – “децата няма да ни простят, ако не отворим досиетата на КТБ!” ( и вие им вярвате!)

04.08 2014 в 10:21

Ами "да подкрепи", значи да организира същите мерки, които направи по отношение на банката на цеко от Алеко.
Само, че тя си затрая.

04.08 2014 в 10:14

Понеже съм проста електорална единица - кажете ми просто - ние ли ще плащаме? Понеже няма пари във всички области, в които държавата трябва да даде пари от данъците и от които зависи здравето, живота и възможността за нормална среда за живот. Какво значи държавата да подкрепи банката?

04.08 2014 в 09:54

Допълвам разяснение по “ВЯРНО е и друго – държавата няма пари, БНБ е вложила т. нар. резерв за валутния борд в американски ценни книжа, а те дали вървят или не вървят Бог знае... ИНАЧЕ КАЗАНО БНБ финансира американското правителство, но пари за КТБ – Н Я М А!”
ТОЧНО ТУК, извън схемата за банкова ваканция (заявена от Боко и няма какво да крият – БНБ е извикала на 25 юни шефовете на банки и им е предявила нареждане –на бланка, с изх. Номер с подпис и печат за Банкова ваканция, но банкерите не се съгласили), и финансов колапс на държавата, е и схемата за “катурване” на валутния борд. Елементарно се установява – щом БНБ е депозирало резерва на валутния борд в американски и други ценни книжа, то при ПРЕДИЗВИКВАНЕ НА БАНКОВА ПАНИКА в КТБ чрез ДЕМОНСТРАТИВНИ действия на Главпрокурор, МВРПикчърс с 3-4 патрулки и 10 полицая с по 2 пищака пред централни офиси на КТБ на 13 юни, ДЕМОНСТРАТИВНО предавани по всички ТV-та, чрез блокиране на Банков надзор от Главпрокурор, чрез мотаене на БНБ (явно с цел подготовка на банкова ваканция),
както и чрез последваща БАНКОВА ПАНИКА в ПИБ (подкрепена с 1 млрд лв)
БНБ и държавата да бъде принудена да посегне на резерва за ВАЛУТНИЯ БОРД и така бордът да рухне...
ПЕРФИДНА ПРЕСТЪПНА СХЕМА...
Точно тази схема Данчо Ментата да коментира по ТV, а не както и Роско Плювню да ни баламосват с досиетата КТБ. Хората си искат парите, толкоз!