150 лева за лиценз, за да караш такси в София

OFFNews 14 март 2016 в 07:24 6377 2

150 лева за разрешение да се кара такси в София въвежда Столична община. Сумата е на автомобил, валидността на лиценза е 3 години. 

Това сочи доклад за промени в наредбата, внесен в СОС от зам.-кмета Любомир Христов. 

През октомври депутатите гласуваха, че таксиметровият превоз вече ще се извършва само след издаден лиценз, като приеха на промени в Закона за автомобилните превози. Така се слага край на практиката регистрирани превозвачи да преотстъпват лиценза си на водачи, които да возят за своя сметка.  Определената сума Христов мотивира с факта, че такситата не плащат "синя" и "зелена" зона за стоянките, определени им в районите за платено паркиране. Той се мотивира и с това, че в Столична община е внедрен софтуерен продукт "Система-регистър за издаване на разрешения за извършване на таксиметров превоз", за чието следгаранционно обслужване се правят допълнителни разходи. Въведена е и допълнителна защита на издаваните разрешения чрез 2D сигнатура за уникалност на документите, пише още Христов в предложението си до СОС. 

За издаване на дубликат на лиценз, холограмен стикер и два броя светлоотразителни идентификационни номера за таксиметров превоз ще се плащат 90 лева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!