Великобритания вдига летвата за българи и румънци след 1 януари

OFFNews 24 ноември 2013 в 18:36 14168 15

Дейвид Камерън Снимка: ЕПА/БГНЕС
Дейвид Камерън Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Британският премиер Дейвид Камерън планира да предотврати евентуален наплив на българи и румънци след 1 януари с риск да задълбочи конфликта между Великобритания и Европейския съюз по въпроса за равните права на гражданите, предадоха британски медии.

Европейската комисия забранява страните членки да дискриминират своите граждани и граждани от съюзните страни. Британският премиер обаче е твърдо решен да попречи на "социалния туризъм" от България и Румъния. Следващата седмица Камерън ще направи официално изявление по темата.

Сред възможните мерки, които се дискутират в Кралството, е да бъде увеличен драстично срокът на пребиваване в страната за получаване на право на социални придобивки – от 3 месеца на 1 година, съобщи „Дейли мейл“.

Друга мярка е да отпаднат детските помощи за работещите имигранти в страната.

Тактиката на британския кабинет за предотвратяване на имиграцията след края на 2013 г., когато трябва да отпаднат трудовите ограничения за гражданите на двете източноевропейски държави, може да предизвика пореден конфликт с Брюксел.

Европейската комисия вече води дело срещу държавата заради въведените от нея допълнителни тестове за имигрантите за отпускане на социални помощи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!