Фарадж: Имигрантите от България са престъпници заради комунизма

Вероника Шербанова 05 ноември 2013 в 11:46 4638 34

Найджъл Фарадж
Найджъл Фарадж

 

Много от имигрантите от България и Румъния са престъпници, защото тези страни още не са се отърсили от комунизма. Това заяви лидерът на Британската партия на независимостта Найджъл Фарадж.

Страни като България и Румъния не са се възстановили още от десетилетията комунистическо управление. Те са били дискриминирани в собствените си страни, малко хора са имали достъп до законна работа и са се обърнали към престъпността, за да оцелеят. Нямам никакви съмнения в това, че мнозина ще донесат този начин на живот със себе си във Великобритания, посочи Фарадж пред „Дейли експрес“.

Много хора във Великобритания говорят за това, че новият наплив от имигранти е истинска икономическа лудост, но за разлика от повечето аз посетих селищата от колиби в България и Румъния и зная как изглеждат, допълни той.

През декември 2006 г. Посетих Румъния по покана на румънския парламент, докато страната още не беше приета в ЕС.  Стоях в калта на уличен пазар и разговарях с местните. Беше ясно, че мнозина искат да дойдат във Великобритания. Не се съмнявам, че много от тях вече са го направили, коментира Фарадж.

След това бях и в България и посетих „Факултета“, където ме посрещнаха много топло, каза още политикът.

Всеки, посетил тези места, разбира защо много хора искат да дойдат на Острова. Разбере мъчителната бедност и дискриминацията, с която хората на ръба на балканското общество се сблъскват. Той ще разбере как Великобритания, със своята лесна за достъп социална система, ще изглежда като приемлива възможност за тях, категоричен е Найджъл Фарадж.

Българите и румънците на Острова също са против наплива от техни съграждани, коментира изданието, базирайки се на свое разследване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!