Quantcast

Българите в Англия не искали още сънародници на Острова

Елица Мартинова Последна промяна на 04 ноември 2013 в 07:38 4730 4

Много българи разчитаха на допълнителни доходи от сезонна работа във Великобритания.

 

Дори българите, които вече работят във Великобритания, са скептично настроени към падането на ограниченията за България и Румъния през 2014 г.

Това пише вестник Daily Express, позовавайки се на собствено разследване.

„Кръстоносния поход“ на Daily Express за запазване граничния контрол за имигрантите, идващи от България и Румъния, срещна неочаквана подкрепа от техните съграждани, които вече живеят на Острова, пише изданието.

При по-малко от два месеца до официалното премахване на ограниченията и началото на очаквания наплив посланието на българите и румънците, живеещи във Великобритания, е, че на техните сънародници трябва да се попречи да стигнат до Острова, пише Daily Express.

Изданието се позовава на разговор с 24-годишния Богдан Тодореску, който през лятото бере плодове в Кент, а през зимата мие чинии в Лондон. Според младежа ограниченията за Източна Европа трябва да остане.

„И без това е трудно човек да си намери работа. Отварянето на границите само може да влоши нещата. Моите приятели мислят по същия начин“, казва през изданието Тодореску.

Същата е позицията и на Адела Думитраче, която работи като детегледачка в Лондон.

„Има хора, които имат ценен принос за икономиката, и на тях трябва да им се разрешава да остават тук и престоят им тук да бъде узаконяван, но не трябва да се допускат останалите“, категорична е тя.

Българинът Младен Димитров, който живее в Бърнингам, но работи за българска фирма, смята, че напливът от Източна Европа ще влоши сериозно условията на пазара на труда.

“Отварянето на пазара и допускането на повече хора единствено ще направи нещата по-трудни за всички и ще доведе до намаляване на заплащането”, казва Младен Димитров.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.11 2013 в 14:35

Хм,по темата може да има различни гледни точки! Като например тази че болшинството от работещите към момента в кралството са нарушили или заобиколили закона по някакъв начин, така че това ги категоризира като определен тип хора - склонни към авантюризъм, с ниска квалификация, склонни да се уреждат по "втория" начин.
Съответно след падането на ограниченията може да се очаква на там да поемат хора, които не биха се заигравали със закона и за това не са вече там. Хора със сериозни професии и квалификации, които не биха сменили работата си тук с бране на зарзават там, но биха отишли да работят по специалността си за по-добро заплащане!
Има разбира се и други тълкувания :)

04.11 2013 в 12:01

Пълна глупост и пропаганда :) Ако пък е вярно срам за тях.

Във всеки случай - НЕ ОТИВАЙТЕ ТАМ! НЕ РАБОТЕТЕ ЗА АНГЛИЙСКАТА ИКОНОМИКА!! СПОМНЕТЕ СИ ДУМИТЕ НА ВАНГА, КОИТО НЕ СА САМО ЗА АМЕРИКА А ВАЖАТ ЗА ЗАПАДА ПО ПРИНЦИП:
Не отсъпвайте от род и родина, не се продавайте на Америката за пари!

04.11 2013 в 11:42

Е това вече е много нагло. Силно се надявам, че са единици подобни егоисти.

04.11 2013 в 09:10

Има хора, които имат ценен принос за икономиката - сподели детегледачката Думитраче хахахахахахахаха.