Българите в Англия не искали още сънародници на Острова

Елица Мартинова 04 ноември 2013 в 07:38 5880 4

Много българи разчитаха на допълнителни доходи от сезонна работа във Великобритания.
Много българи разчитаха на допълнителни доходи от сезонна работа във Великобритания.

 

Дори българите, които вече работят във Великобритания, са скептично настроени към падането на ограниченията за България и Румъния през 2014 г.

Това пише вестник Daily Express, позовавайки се на собствено разследване.

„Кръстоносния поход“ на Daily Express за запазване граничния контрол за имигрантите, идващи от България и Румъния, срещна неочаквана подкрепа от техните съграждани, които вече живеят на Острова, пише изданието.

При по-малко от два месеца до официалното премахване на ограниченията и началото на очаквания наплив посланието на българите и румънците, живеещи във Великобритания, е, че на техните сънародници трябва да се попречи да стигнат до Острова, пише Daily Express.

Изданието се позовава на разговор с 24-годишния Богдан Тодореску, който през лятото бере плодове в Кент, а през зимата мие чинии в Лондон. Според младежа ограниченията за Източна Европа трябва да остане.

„И без това е трудно човек да си намери работа. Отварянето на границите само може да влоши нещата. Моите приятели мислят по същия начин“, казва през изданието Тодореску.

Същата е позицията и на Адела Думитраче, която работи като детегледачка в Лондон.

„Има хора, които имат ценен принос за икономиката, и на тях трябва да им се разрешава да остават тук и престоят им тук да бъде узаконяван, но не трябва да се допускат останалите“, категорична е тя.

Българинът Младен Димитров, който живее в Бърнингам, но работи за българска фирма, смята, че напливът от Източна Европа ще влоши сериозно условията на пазара на труда.

“Отварянето на пазара и допускането на повече хора единствено ще направи нещата по-трудни за всички и ще доведе до намаляване на заплащането”, казва Младен Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews