Англия разследва хиляди български студенти, които искат стипендии

OFFNews 19 ноември 2013 в 23:00 10378 4

Дейвид Уилът
Дейвид Уилът

Британските власти ще разследват увеличаващите се български и румънски студенти, които кандидатстват за стипендии за обучение в Англия.

От 2011 г. насам те са се удвоили – от 13 000 на около 30 000. Министри са призовали за по-стриктни проверки на хората, подаващи молбите за стипендии. Те се опасяват, че кандидатите може и да не отговарят на необходимите изисквания, пише британският в. "Дейли мейл".

В страната все повече колежи са изправени пред финансова криза след голям приток на студенти. Ресорният министър Дейвид Уилът съобщи днес, че правителството е било принудено да спре някои частни колежи да приемат още студенти.

Според сегашните правила гражданите на страните от ЕС могат да кандидатстват за заеми, за да покриват разходите си за обучение в Англия. Но само европейски граждани, които са живели във Великобритания три години, могат да кандидатстват, за да получат студентски стипендии.

Във ведомството на Уилът се зараждат съмнения, че ограниченията на пазара на труда за румънци и българи принуждават много студенти от тези страни да кандидатстват за стипендии, въпреки че не отговарят на изискванията, просто защото не могат да финансират обучението си чрез работа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!