Вечер на добродетелите 2017 набра 158 000 лв. за насърчаване на детското развитие

OFFNews 24 октомври 2017 в 16:13 2157 0

Над 158 000 лв. набра най-голямото за годината благотворително събитие на фондация „За Нашите Деца“ Вечер на добродетелите.

Цялата сума ще бъде инвестирана в реализирането на иновативна програма „Аз играя и мечтая“, която има за цел да насърчи развитието на 720 деца на възраст от 0 до 7 години през играта, както и да заздрави връзката между децата и грижещите се за тях възрастни.

"Тази година е особено важна за развитието на организацията, защото стъпвайки на изминалите 25 години, ние вече имаме мечти за следващите 25. Мечтаем, защото виждаме смисъл да ни има. Радвам се, че и вие виждате смисъл фондация „За Нашите Деца“ да остане професионална, прозрачна и високо ефективна организация, която да дава шанс за развитие на българските деца и възможност на техните родители да бъдат успешни в нелеката задача на родителството. Навярно знаете, че близо 47% от децата в България живеят в риск от бедност и социална изолация. Децата, които все още са в институция нямат тази силна връзка, която имат моите две деца, защото имат родители. Има деца лишени от родителска грижа, които имат спешна нужда от игра и стимулация. Има много бедни семейства, за които играта и привързаността са на втори план, след оцеляването. Тук, в тази зала, сме хората, които могат да променят това. Подкрепете ни, за да видим България като едно прекрасно място за нашите деца. И не забравяйте, играта не е привилегия, тя е право на всяко дете,“ призова в изявлението си директора на фондацията Иванка Шалапатова.

„Вие от фондация “За Нашите Деца” сте създатели. Създатели на един по-добър живот за всички деца в нужда. Днес аз стоя редом тук с всички вас, защото вие спасявате, предпазвате тези деца, вие отворихте домовете си за тях, бяхте откровени с тях, човечни, разбиращи. Помогнахте им да проходят, а сега ги виждате как бягат. Разказвахте им приказки за лека нощ и сега сте техния герой. Мотивирахте ги, научихте ги, че достойнството е изконечно право на човека. Повярвахте в тях. Дадохте им криле, за да полетят сигурни и силни. А сега...сега им помогнете да играят. Да играят много, “ сподели в изявлението си Н.Пр. Ставрос Августидис, посланик на Република Кипър в България и дипломатически партньор на тазгодишната Вечер на добродетелите.

Над 400 гости на Вечер на добродетелите 2017 подкрепиха каузата за развитие на децата в ранна детска възраст. Сред тях бяха зам.-кметът на Столичната община Дончо Барбалов и кметът на община Пловдив Иван Тотев, заместник-министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, посланиците на Индонезия, Бразилия, Азербайджан, дипломати, представители на държавната и местна власти, на социално отговорния бизнес, на неправителствения сектор и на културните среди, партньори и дарители на фондацията. 

Водещи на събитието бяха магнетичната актриса Елена Петрова и колоритният Кирил Ефремов.

В арт програмата на събитието участваха световноизвестни български артисти и музиканти. Марио Хосен, “българският Паганини”, разказа приказка на публиката, съпроводен от звуците, изливащи се от цигулката му.

Илюзионистът Валери Иванов - Жокера пренесе всички в света на магията.

Изпълнението на Миро отнесе гостите отвъд върха на планината, а музикантът Калин Вельов и група Funky Miracle ги върнаха обратно, след като въвлякоха цялата зала в главната роля на музикални звезди и заедно запяха песента „Тече, всичко тече“.

В подкрепа на програмата “Аз играя и мечтая”, която ще реализира фондацията през следващата година, гостите наддаваха на благотворителен търг, на който под вещото ръководство на Игор Марковски бяха разиграни над 30 уникални предмета и вълнуващи преживявания, предоставени безвъзмездно от партньори на фондацията.

Най-много средства бяха дарени за картина “Петолевка от Иван Милев” на Хубен Черкелов, която спечели сумата от 10 000 лв.

Над 620 000 лв. бяха набрани в предходните 7 издания на Вечер на добродетелите, инвестирани в каузите Детска къща, приемна грижа, ранно детско развитие и подкрепа за деца с увреждания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови