Световна православна среща за военното свещенство в София на 11 ноември

ОFFNews Последна промяна на 05 ноември 2015 в 18:22 2867 3

На 11-ти ноември в сградата на Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" ще се състои международна православна конференция на тема: "Военното свещенство - минало, настояще и бъдеще", съобщи сайтът "Добротолюбие"

Целта на конференцията е да се сподели опит и най-добри практики в осигуряването на духовна грижа за хората с военна униформа чрез институцията на военното свещенство и по други начини в представените страни. В конференцията ще вземат участие висши православни духовници и експерти-миряни от Русия, Грузия, Украйна, Румъния, Беларус, Армения и България.

Мястото на конференцията е 8 аудитория в Богословкия факултет.

Тя се организира от Militart ministries international и Фондация Покров Богородичен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.11 2015 в 07:57

"..либерасти и НПОта искат да махнат границите и да контролират целия свят, за да бъдат децата ни хомосексуалисти и зомбита..."

Очевадно е колко евразийската пропаганда успява да замъгли мозъците...и да създаде гнили плодове. И се пръкват такива парадоксални "идеи": уж в името на вярата, която би трябвало да носи общочовешки хуманни ценности, неосъждане и любов към ближния, а от такива "изказавни" струи антихуманност, военнолюбство, агресия, омраза. Колебая се в определението между средновековен и пещерен тесногръд манталитет. Май към второто отива.

05.11 2015 в 21:45

Какво военното свещенство, какви атаки, какви фронтове, войни... само от руснаците могат да дойдат такива овенни идеи. А свещениците работата им е да озаптяват чадата и да ратуват за мир, да внасят смирение в душиците, а не да търчат след униформени със запретнато расо и вееща се брада. Конфликтите и войната не са угодни Богу.

05.11 2015 в 19:18

Експерти-„миряни“ щели да се събират за „военно православие“! Също така огнена вода цяла да разцепи дървен камък върху въздушна твърдина... Кремъл съвсем са се изчерпали откъм идеи как да си кръщават петите колони в бившите губернии!