Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Палестински свещеник: Бежанците не са заплаха

OFFNews 06 октомври 2015 в 07:54 3522 4

Палестински свещеник: Бежанците не са заплаха

Снимка bTV

Бежанците не са заплаха за християнството, а терористите са задача за управляващите. Нашата помощ към тези, които имат нужда от нея, ще утвърди християнските морал и ценности. Това е позицията е на архиепископ Теодосий Севастийски от Йерусалимската патриаршия.

Митрополит Теодосий с палестински произход. Роден е в семейство на православни християни, съобщава bTV. Избира пътя на духовенството, но и на още една кауза - мирът в Близкия Изток и в Палестина. Той е сред духовниците, които водят богослуженията в църквата „Възкресение Христово” на Божи гроб.

На неделната литургия в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски” митрополит Теодосий благослови присъстващите и отслужи молебен за мир в кризисните региони – Сирия, в Близкия Изток и в Украйна.

Аз смятам, че представителите на трите Аврамови религии трябва да бъдат заедно. Трябва да има диалог между тях и да работят против подтисничеството и войните и за спиране на насилието в региона. Ние трябва да се противопоставим на религиозния екстремизъм. Той понякога се развива на свещени религиозни земи, а религията не проповядва убийство, тя не подкрепя насилието. Религията е мир, каза митрополитът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews