Палестински свещеник: Бежанците не са заплаха

OFFNews Последна промяна на 06 октомври 2015 в 07:54 2909 4

Палестински свещеник: Бежанците не са заплаха

Снимка bTV

Бежанците не са заплаха за християнството, а терористите са задача за управляващите. Нашата помощ към тези, които имат нужда от нея, ще утвърди християнските морал и ценности. Това е позицията е на архиепископ Теодосий Севастийски от Йерусалимската патриаршия.

Митрополит Теодосий с палестински произход. Роден е в семейство на православни християни, съобщава bTV. Избира пътя на духовенството, но и на още една кауза - мирът в Близкия Изток и в Палестина. Той е сред духовниците, които водят богослуженията в църквата „Възкресение Христово” на Божи гроб.

На неделната литургия в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски” митрополит Теодосий благослови присъстващите и отслужи молебен за мир в кризисните региони – Сирия, в Близкия Изток и в Украйна.

Аз смятам, че представителите на трите Аврамови религии трябва да бъдат заедно. Трябва да има диалог между тях и да работят против подтисничеството и войните и за спиране на насилието в региона. Ние трябва да се противопоставим на религиозния екстремизъм. Той понякога се развива на свещени религиозни земи, а религията не проповядва убийство, тя не подкрепя насилието. Религията е мир, каза митрополитът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.10 2015 в 08:35

Бежанците са проблем, когато изповядват религията на клането.
"Ислям" в превод означава "подчинение". Мюсюлманите са длъжни да наложат исляма по цялата земя - с всички средства, а най-успешното средство е клането.

Ето малко извадки от садо-мазо наръчника, наречено куран:


4:80…. И не взимайте ближни от тях {неверниците}, докато не се преселят по пътя на Аллах {т.е. да приемат исляма}! А отметнат ли се, хващайте ги и ги убивайте, където ги заварите – и не взимайте от тях нито ближен, нито помощник –


8:12 Твоят Господ разкри на ангелите: “Аз съм с вас. Подкрепяйте вярващите! Ще вселя Аз ужас в сърцата на неверниците. Поразявайте ги по вратовете, поразявайте ги по всички крайници!”


8:39 И се сражавайте с тях {неверниците}, докогато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах {всички да приемат исляма}.


47:4 И когато срещнете неверниците, съсичайте им вратовете, додето ги надвиете, и {пленниците} здраво ги вържете! А после – или милост, или откуп, когато войната приключи...

9:29 Сражавайте се с онези от дарените с Писанието {евреите и християните}, които не вярват в Аллах и в Сетния ден, и не възбраняват онова, което Аллах и Неговият Пратеник са възбранили, и не изповядват правата вяра – докато не дадат налога {джизя} безусловно и с ПОКОРСТВО.06.10 2015 в 08:32

Бае Теодосие, и ние мислим, че трите Негови религии трябва да са заедно, но има едно малко противоречие. Ами това, че са ТРИ! Значи са различни и то немалко. Още - религия не значи мир, а би трябвало да означава ВЯРА В Него и следване на законите Му. Поне да се стараем да ги следваме. Ако една от тези три религии проповядва избиване на неверниците, как да се обединят, щом дори не се приближават една към друга?

Един въпрос, дедо попе: Като си в Ирушалаим, виждаш ли какво правят твоите сънародници (нали си божем "палестинец", въпреки сините очи)? Поне чуваш ли за терора, който отново се вихри на Храмовия хълм? Знаеш ли защо отново се пролива кръв на тази педя земя? Кажи нещо по този въпрос, не ни будалкай с екуменически простотии. Въобще ай сиктир!

Офф, запомнете най-после, че в България няма патриаршеска катедрала! Въпреки, че бойко даде на поповете "Св.Александър Невски"! Питате защо? Ми просто няма катедрали в православието. И за да се успокоите, че и католиците имат некои проблеми с катедралите - дори величествената "Сан Пиетро" не е катедрала. За домашно - какво е "Сан Пиетро"

Поздрав!

06.10 2015 в 08:23

Недей лъга джихади!

06.10 2015 в 08:16

Колегата каза също, че САЩ носят отговорност за конфликта. Не знам какво е имал предвид. Вероятно ги упреква, че след края на студената война подадоха ръка на Русия вместо да я колонизират барабар с целия близък изток..