Реакция на посолството на Ислямска република Иран в София на публикуваната новина относно доклада на ЦРУ

OFFNews 02 септември 2021 в 12:59 3116 1

Публикуваме без редакторска намеса право на отговор на посолството на Ислямска република Иран относно новина, публикувана на сайта.

В името на Бог

Реакцията на посолството на Ислямска република Иран в София на публикуваната новина относно доклада на ЦРУ

Посолството на Ислямска република Иран, категорично отхвърля неоснователния доклад на ЦРУ, който не е нищо ново и всяка година се повтаря по един и същи начин, и счита твърденията в него за резултат от фалшификация и конспирация, целяща психологическа война, унищожаване на имиджа на Иран и иранците, налагане на натиск и смесица от фантазия и фалшиви обвинения, които никога не са документирани и българските власти не са потвърдили тези твърдения!

Ирония на историята е, че тези фалшиви обвинения са отправени от онези, които през миналия век са се намесвали под фалшиви предводи в най-малко 55 независими държави по света и имат черно досие за правителствени и неправителствени терористични актове в своята история. Съединените щати са най-големият спонсор на държавния тероризъм в света, подкрепяйки най-малко осем известни терористични групи с тежко и кърваво минало в Западна Азия, Европа и Латинска Америка от 60-те години на миналия век, включително можем да споменем и за цялостната подкрепа на тази страна от терористичната организация Моджахедин-e Халк, която е отговорна за убийството на 17 000 ирански граждани през последните четиринадесет години. Създаването и подкрепата на дивата и кръвожадна групировка ИДИЛ е друго историческо престъпление на САЩ през последните години. Въпрос, който беше официално признат от настоящия президент на САЩ!

Тероризмът е не само инструмент на американската външна политика, но и един от най-важните стълбове на външната политика на този режим и подкрепата към терористичните групи и дори извършването на терористични актове от Съединените щати и етикетирането на всяка страна и течение, която се съпротивлява на американската агресия, са сред трикове им за осигуряне на незаконните си интереси, като в рамките на американската стратегия за разобличаване на тероризма, всяка държава или течение, която се противопоставя на незаконните интереси на САЩ, бива обвинено, че е терорист!

Oт друга страна, ЦРУ е изпълнителната и оперативна част на Съединените щати при извършване на преки и косвени намеси в други страни, извършване на преврати и държавни терористични актове по целия свят. Съединените щати, и по-специално ЦРУ, имайки предвид черното си досие от терористични, агресивни и интервенционистки действия, нямат никакви политически, правни или морални правомощия да съдят други държави, и би било по-добре първо да се справят с мръсното си и черно минало. Информираните хора в България са добре запознати със злото естество на САЩ и ЦРУ и от коментарите, поставени под тези фалшиви новини в различни новинарски сайтове, е ясно, че няма да бъдат измамени от тази пропаганда. Ислямска република Иран отхвърля и осъжда тероризма и екстремизма във всичките му форми и по същество се смята за жертва на тероризма и в борбата с тероризма и екстремизма e понесла големи разходи и ще остане твърда в този път. Накрая почитаме генерал Сулеймани, истинския герой в борбата с тероризма, който изигра важна роля в разпадането на кървавата групировка ИДИЛ и за стабилността и сигурността в региона и света и който в резултат на терористичния акт на правителството на САЩ бе мъченически убит.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  6145

  1

  kokoten

  02.09 2021 в 14:48

  Колко пъти краварите се намесваха във вътрешните работи на страните след което следваше меко казано потоп.Прави са хората.Най-голямата терористична организация е ЦРУ,която е подкрепена от американската държава.Не случайно ЦРУ няма право да провежда операции на територията на САЩ.С една дума крадеца вика дръжте крадеца...ама,така е то,когато хора с интелект на табуретки ти казват какво да правиш....
   
  X

  За и против Гей парада