Пуснаха телефон за реформата в образованието

OFFNews 09 юли 2016 в 11:27 3479 2

Телефон за въпроси, свързани с новия закон за предучилищно и училищно образование - 0878 15 65 43, вече е на разположение на учителите и директорите.

До дни ще заработи сайт за реформата в образованието, където да се задават въпроси и да се получава информация, съобщиха от Министерство на образованието.

На среща с учители и директори в Кубрат снощи министър Меглена Кунева каза, че на 9 юни вече са внесени осем проекта за нов учебник по история и цивилизации след предварително споразумение с издателите.

Кунева призова директорите и учителите да са активни при кандидатстването с проекти по националните и други програми, като подчерта, че възможностите за финансиране са налице.

Програмата „Твоят час” стартира от следващата учебна година и там има предвидени средства за учители, неправителствени организации, извънкласни форми, квалификации и други.

Министър Кунева добави, че четири от държавните образователни стандарти вече са утвърдени – за учебния план, за общообразователната подготовка, за учебниците и за предучилищното образование.

За публично обсъждане са обявени други четири – за институциите и за информацията и документите, за профилираната подготовка и за усвояването на българския книжовен език.

До началото на новата учебна година ще са готови всички стандарти, без които тя не може да започне, като за стандартите за инспектирането, качеството и финансирането трябва задълбочена дискусия, отбеляза още Кунева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови