Полицаят, прострелял 19-годишно момче в Плевен, бил в цивилна кола

OFFNews 07 юни 2024 в 12:25 1745 2

Шофьорът на колата, в която е бил и простреляният младеж

Снимка Стопкадър БНТ

Шофьорът на колата Юли Юлиев, в която е бил и простреляният

Полицаят, който простреля 19-годишно момче в Плевен, е бил в цивилна кола и не се е легитимирал. Това твърди шофьорът на автомобила, в който е бил и пострадалият младеж. 

Юли Юлиев разказа за случая пред БНТ. 

"Всичко започна, когато навлизахме в Плевен и застигаме бяла кола, която си личеше, че не се движи адекватно по пътя. Настъпваше маркировки, криволичеше. На влизане в града се движеше бавно, при което аз се опитвах да заобиколя, да изпреваря", обясни младежът.

По думите му при опитите да изпревари цивилната кола шофьорът увеличавал скоростта.

"Примирявам се и продължавам да карам след него. Престроявам се в лява лента на кръстовище, при което той ме засича, подавам звуков сигнал и заставам до него. Той сваля прозореца и пита: някакъв проблем ли има, момчета? И аз казвам: ти ме засичаш. Посочвайки банкета, той казва да отбия в дясно и да се разберем", допълни младежът. 

Според него в цивилната кола са били няколко едри, здрави мъже. Юли Юлиев се изплашил и потеглил, след което се е чул изстрел. Тогава раненото момче извикало: "Помощ! Болница!".

Когато Юлиев го закарал в Спешно отделение, се разбрало, че младежът е прострелян.

Бащата на едно от момчета, които са били в колата тогава - Дико Диков, който е и лекар, обясни, че раненият е в добро състояние. Направена му е тежка, четиричасова животоспасяваща операция.

Тази сутрин близки на раненото момче се събраха на протест пред болницата. За случая се разбра в четвъртък от Окръжната прокуратура в града, а полицията съобщи за стрелбата едва след изявлението на държавното обвинение, като го определиха като "инцидент". 

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  300

  2

  демотиватор

  07.06 2024 в 12:47

  "Тази сутрин близки на раненото момче се събраха на протест пред болницата."

  В болницата е извършена "тежка, четиричасова животоспасяваща операция", в резултат на която раненият сега е в "добро състояние".
  Тъй че, както и да са се развили нещата преди изстрела и който и да е виновен, мястото за протести не е болницата, поне от уважение към лекарите (и за спокойствието на другите пациенти) !

  925

  1

  ешо

  07.06 2024 в 12:36

  а другите с полицая полицаи ли са или служителя на мвр е бил на частна акция
   
  X

  Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх