Полицай простреля 19-годишен в Плевен, МВР мълча до съобщението на прокуратурата

OFFNews 06 юни 2024 в 15:50 3190 8

Полицай

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Полицейска униформа

В Районната прокуратура в Плевен е образувано досъдебно производство за причинена телесна повреда на 19-годишен младеж, който е бил прострелян от полицай, съобщиха от Окръжната прокуратура в града пред БТА. 

Случаят е от миналата нощ. 

При огледа са намерени и иззети две гилзи, огнестрелното оръжие, както и обтривки на ръцете на полицейския служител. Разпитани са няколко свидетели, изискани са и записи от камери за видеонаблюдение в района.

По делото предстоят да се назначат множество експертизи – балистична, съдебно-медицинска, видео техническа и други.

Пострадалият младеж е настанен в болница. Той е претърпял операция, към момента е в стабилно състояние и няма опасност за живота му.

Каква е нанесената му телесна повреда ще се установи със съдебно-медицинска експертиза. Инцидентът е станал в района на бул. "Христо Ботев" в близост до Медицинския университет.

В информационния бюлетин на Областната дирекция на МВР няма информация за инцидента. Час след изявлението на прокуратурата обаче от полицията съобщиха за "инцидент в Плевен".

Оттам обясняват, че около 2:30 часа на булевард "Георги Кочев" полицаи дали знак за спиране на лек автомобил. Когато тръгнали към колата за проверка, шофьорът потеглил с висока скорост. Тогава служител на МВР произвел изстрели, в резултат от което един от пътниците на задната седалка е ранен.

Шофьорът на лекия автомобил потърсил медицинска помощ и пострадалият е настанен за лечение в болница. Образувани са вътрешна проверка и следствено дело. Служителят, произвел изстрелите, временно е отстранен от длъжност.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1005

    8

    Sanata

    07.06 2024 в 09:24

    Продължение: Има нещо много сбъркано в българското МВР. Държат се като държава в държавата. Калин Стоянов беше избран с подкрепата на МВР синдикатите. А уж са безпартийни. И разбира се Калин веднага се зае да се разплаща за направената услуга- заплати, допълнителни плащания, коли, сгради. Що се отнася до отговрността- куче влачи рейс. Как Калин пое отговорност за побоя над феновете, неадекватността на полицията и вахканлията в София по време на мача с Унгария? Ще има ли някакъв ефект върху Стоянов безразборната стрелба по хора в Плевен? Не. Защото дали си допуснал да убият човек или си допринесъл за потрошаването на центъра на София- това няма значение за тия които са зад него. Значение има че слушка и изпълнява. Народа и неговите интереси- кучета го яли.

    1005

    7

    Sanata

    07.06 2024 в 09:15

    Поредния инцидент с полицай който стреля безотговорно. Ако си направите експеримент да потърсите в Гугъл "полицай застреля човек ...", излизат множество резултати. Последният убит човек след гонка мисля беше в Стара Загора. България не е Дивия запад и никой полицай в България не е Уайът Ърп. Повтаряемостта на убийствата говори за сериозен хроничен проблем в българското МВР. Още по-зле че не са го обявили пред обществото, а са чакали като зайци в люцерна дали пък няма да се размине без да трябва да го обявяват. А иначе ще карат нови BMWта, купени им с парите на шофьорите. И им увеличават заплатите, парите за храна и облекло. Синдикатите им- няма такива латерни когато трябва да се врънка държавата за пари. А когато когато някой от многото самозабравили се каубои в униформа застреля човек са по-ниски от тревата.

    -1995

    6

    Гьорче2

    07.06 2024 в 05:24

    Мулла Омар Казва: Бащата и Майката на Момчето да Направят Същото с отговорника бб(л), саботьора, грабителя, Покварителя На България, българската младеж и спорта, системен саботаж(на Матряла) в Продължение на години за да може един ден СССР пУтин да се върне, а България да се поквари и разврати и не се интегрира в Европа, като парите биват окрадени, децата покварени! Аа!

    -1995

    5

    Гьорче2

    07.06 2024 в 05:21

    Скапана интуитивна Гугъл Андроид Клавиатура, дори няма как да я изключиш.!..

    -1995

    4

    Гьорче2

    07.06 2024 в 05:20

    Нелой требе жив да биде одран! 30 години минус 2.5 милиона българии, словом!

    полу цифром: минус 2 500 500 българи при управлението на бб(л) и другарите му от ДС/БКП/КГБ/КПСС!

    Криви полумагистрали, сръбски тръби, Македония отиде!.....

    Присъдата за поколения българи от 70те и нагоре!?

    -1995

    3

    Гьорче2

    07.06 2024 в 05:15

    Мулла Омар Каьва: Бащата и майката на момчето да направят същото с отговорника бб(л), покварителя ма България, българската младеж и спорта, за да може един ден СССР пУтин да се върне, а България да се поквари и разврати и не се интегрира в Европа, като парите биват окрадени, децата покварени! Аа!

    1000

    2

    Джиджи

    06.06 2024 в 23:11

    Полицайте не са били в служебна кола и са били цивилни.
    Слава Богу няма опастност за живота на момчето.
    Полицая бил отстранен за три месеца..
    Не може да стрелят както им падне...
    Ще изкарат децата виновни...

    1273

    1

    Johnny B Goode

    06.06 2024 в 16:10

    Плевенските келемета и те като американските чернилки не могат да разберат, че това с бягането от полицията не винаги се получава както във видеоигрите.
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх