Quantcast

"Пирогов" порица уролозите и уволни началника им

OFFNews Последна промяна на 11 декември 2013 в 11:33 3163 3

Пирогов снимка:БГНЕС
Пирогов снимка:БГНЕС

 

"Пирогов" порица подалите колективна оставка уролози и уволни началника им д-р Цветан Борисов.

Решението взе Медицинският съвет на болницата. Уволнен е и координаторът на Специализирания урологичен комплекс проф. д-р Славчо Кънчев.

Уролозите от болницата за спешна помощ подадоха колективна оставка с обяснението, че д-р Борисов системно е упражнявал психически и физически тормоз над тях, стигащ до удари и замеряне с предмети. Д-р Цветан Борисов досега ръководеше Отделението по анестезиология и операционния блок към Клиниката по урология.

В позицията на болницата се изразява несъгласие с начина, по който скандалът е бил направен достояние за обществеността и е довел до уронване престижа на медицинското заведение.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.12 2013 в 12:33

Ами да бяхте реагирали навреме бе, тикви ръководни гьонсуратски! Порицавайте на бабите си фърчилата! Кой трябваше да го вземе това решение НАВРЕМЕ, за да не се стига дотук и да се уронва - вие или някой хванат от улицата!? Вие "уронвате престижа на заведението", а не докторите, които искат елементарно уважение и условия за труд! Нещастници!

11.12 2013 в 11:46

Ръководството на болницата да ходи на майната си! Щом като досега не са го направили, значи докторите са взели правилното решение.

11.12 2013 в 11:37

Браво! :)