Quantcast

Уролозите в „Пирогов“: Удряха ни и хвърляха предмети по нас

Вероника Шербанова Последна промяна на 09 декември 2013 в 14:26 12498 9

"Пирогов". Снимка: БГНЕС

 

Напусналите тази сутрин уролози в болница "Пирогов" обясниха, че причината да подадат колективна оставка е продължаващият с години физически и психически тормоз от страна на началника на анестезиолозите в Клиниката по урология д-р Цветан Борисов. 

Лекарите и медицинските сестри в двете клиники по урология и детското отделение по урология често били удряни и по тях били хвърляни предмети, като това се случвало дори по време на операция. 

Всеки ден от последните няколко години е преминавал под знака на обиди, закани и ругатни, разказаха пред Нова телевизия медиците.

Д-р Борисов дори имал за всеки от медиците обиден прякор, с който се обръщал към тях. 

Търпим по няколко скандала на ден, което ни разконцентрира и не може да се работи така, обясни медицинската сестра Вивиана Иванова, като допълни, че д-р Борисов е посягал да я удря.

От „Пирогов“ изпратиха до медиите официален коментар по повод колективната оставка на уролозите, в който посочват, че по случая започват проверки.

Двете страни в конфликта ще трябва да дадат писмени обяснения в срок до три дни, както се изисква от вътрешния правилник на болницата . Сезирана е и етичната комисия на „Пирогов“.

От лечебното заведение са наредили на медиците да не дават повече интервюта и да не коментират пред медиите въпроса.

В Министерството по-рано днес се проведе среща, на която беше обещано, че проблемът ще бъде решен. Зам.-министърът на здравеопазването д-р Чавдар Славов изрази желание конфликтът да бъде разрешен според правомощията на директора на болницата – сезирането на Етичната комисия на болницата и Етичната комисия на Българския лекарски съюз. Очаква се д-р Цветан Борисов да бъде уволнен или да бъде прехвърлен в друго отделение. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.12 2013 в 11:13

Брей....те се сетили милите . След 5 години загрели,че били обиждани и унижавани. Каква реакция само. А когато вземат пари под масата за операции , са бързи като ракети.
Сега като наказание за робската психика и овчедушие, не трябва да се обръща никакво внимание на жалбите им.
Трябва да се приеме закон, според който , ако потърпевшият не подаде жалба в едноседмичен срок, случаят приключва. Тъпата, страхлива, долна и социално безкритична българска мижитурка трябва да бъде санкционирана за това,че става съучастник в престъпление с това,че не реагира веднага ,а чака всички да се вдигнат за да се слее с тълпата.

10.12 2013 в 02:42

Напълно съм съгласен!

09.12 2013 в 22:57

eto tova e tochniq otgovor;sled 2-3 pokoleniq ,ma eventualno!!!!!!!!

09.12 2013 в 22:33

''От лечебното заведение са наредили на медиците да не дават повече интервюта и да не коментират пред медиите въпроса''. Типично по български. Както са бити и обиждани от този ''доктор'', така обидно им нареждат какво да правят, че да се замаже случая. Традиции.

09.12 2013 в 16:32

...при толкоз Милиция на площада,да изпратят някоѝ,немедленно да го озапти!...

09.12 2013 в 15:53

Докато манталитета на българина (насаден и култивиран по съветски образец) не се промени. Сиреч след 2-3 поколения. Евентуално.

09.12 2013 в 15:26

За първи път чувам анестезиолог да тероризира хирурзи. Обикновенно е точно обратното-оядените хирурзи се държат с анестезиолога като с помощен персонал и ако не го унижават публично то задължително се отнасят снизходително и подигравателно.Анестезиолога обикновенно е човека който ги "бави" а те трябва да вземат едни пари.Вижте в някоя болница само колите на хирурзите и тези на анестезиолозите.

09.12 2013 в 14:33

До кога хора с умствени увреждания ще се назначават на отговорни длъжности???

09.12 2013 в 14:28

Според мен е правилно да го пуснат за 2-3 часа в операционната с недоволните.
Поне да има възмездие!