Уролозите в „Пирогов“: Удряха ни и хвърляха предмети по нас

Вероника Шербанова 09 декември 2013 в 14:26 13058 9

"Пирогов". Снимка: БГНЕС

 

Напусналите тази сутрин уролози в болница "Пирогов" обясниха, че причината да подадат колективна оставка е продължаващият с години физически и психически тормоз от страна на началника на анестезиолозите в Клиниката по урология д-р Цветан Борисов. 

Лекарите и медицинските сестри в двете клиники по урология и детското отделение по урология често били удряни и по тях били хвърляни предмети, като това се случвало дори по време на операция. 

Всеки ден от последните няколко години е преминавал под знака на обиди, закани и ругатни, разказаха пред Нова телевизия медиците.

Д-р Борисов дори имал за всеки от медиците обиден прякор, с който се обръщал към тях. 

Търпим по няколко скандала на ден, което ни разконцентрира и не може да се работи така, обясни медицинската сестра Вивиана Иванова, като допълни, че д-р Борисов е посягал да я удря.

От „Пирогов“ изпратиха до медиите официален коментар по повод колективната оставка на уролозите, в който посочват, че по случая започват проверки.

Двете страни в конфликта ще трябва да дадат писмени обяснения в срок до три дни, както се изисква от вътрешния правилник на болницата . Сезирана е и етичната комисия на „Пирогов“.

От лечебното заведение са наредили на медиците да не дават повече интервюта и да не коментират пред медиите въпроса.

В Министерството по-рано днес се проведе среща, на която беше обещано, че проблемът ще бъде решен. Зам.-министърът на здравеопазването д-р Чавдар Славов изрази желание конфликтът да бъде разрешен според правомощията на директора на болницата – сезирането на Етичната комисия на болницата и Етичната комисия на Българския лекарски съюз. Очаква се д-р Цветан Борисов да бъде уволнен или да бъде прехвърлен в друго отделение. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!