Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Отстраниха временно лекаря, заради когото напуснаха уролозите в "Пирогов"

Вероника Шербанова 10 декември 2013 в 16:14 3839 2

Болница
Болница "Пирогов". Снимка: БГНЕС

 

Ръководителят на Отделението по анестезиология към Клиниката по урология в „Пирогов“ д-р Цветан Борисов е временно отстранен от поста си заради обвиненията срещу него за психическо и физическо насилие, заради които уролозите в „Пирогов“ подадоха колективна оставка.

Д-р Борисов е отстранен до изясняването на ситуацията, обясниха от лечебното заведение.

Заедно с обвинения в насилие лекар временно е отстранен и ръководителят на комплекса по урология и на Клиниката по урология д-р Славчо Кънчев. 

Уролозите в двете отделения по урология и в детското отделение по урология подадоха в понеделник колективна оставка в знак на протест срещу налагания от д-р Борисов с години психически и физически тормоз.

Въпреки нееднократното подаване на сигнали за случващото се, нито предишното, нито настоящото ръководство е предприело мерки.

Медиците разказаха, че всеки ден е преминавал под знака на ругатни и обиди, стигащи и до физическа саморазправа. 

От „Пирогов“ изпратиха до медиите официален коментар по повод колективната оставка на уролозите, в който посочват, че по случая започват проверки.

Двете страни в конфликта ще трябва да дадат писмени обяснения в срок до три дни, както се изисква от вътрешния правилник на болницата. Сезирана е и етичната комисия на „Пирогов“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews