Quantcast

КЗК глоби кмета на Банско с 43 хил. лева

OFFNews Последна промяна на 25 януари 2016 в 15:45 4601 5

Снимка Община Банско

Георги Икономов

Комисията за защита на конкуренцията глоби кмета на община Банско Георги Икономов с 43 хил. лева заради неправилно възложена обществена поръчка, съобщиха от КЗК.

Глобата е в размер на 1% от стойността на обществената поръчка за извършване на услуги по транспортиране на смесени битови отпадъци и биоотпадъци, метене на улици, тротоари, площади и други обществени обекти, почистване на вади, шахти и водостоци, зимно снегопочистване и поддържане на вътрешната улична мрежа на населените места в община Банско, възложена на фирмата "Евро Импекс - Банско" с очаквана обща стойност от 4.3 млн. лева.

На 9 октомври миналата година Върховният административен съд отмени решението за класиране и избора на изпълнител за поръчката. Глобата на Икономов идва съобразно разпоредбите на съда.

Максималната предвидена санкция, която можеше да получи кметът, е в размер на 10% от очакваната обща стойност на договора, но от КЗК считат, че тъй като предметът на обществената поръчка включва снегопочистване, което е от голямо значение за общината и е неотложно, са налице смекчаващи обстоятелства.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.01 2016 в 20:54

А... offnews... кмета или общината е глобена?! Защото по закон в БГ няма персонална отговорност на държавен служител, та... май са глобени данъкоплатците, пука му на кмета, той си е взел рушветчето. Та... сменете си заглавието ;)

25.01 2016 в 18:18

Хахахаха ... не знаех че при очеизвадна измама може да има смекчаващи вината обстоятелства. Чудно ми е ако реши да търгува с човешки органи за да спасява хора, това смекчаващо вината обстоятелство ли ще е ? Защото той ще иска да спаси хора .. търгувайки с органи, но ще иска да спаси други де, айде ... смекчаващо е, признайте си ? Хахахахах ... ебаси помиарските к.у.рви сте! И кой ще плати сега глобата ? Данъкоплатецааааааа!!!!

25.01 2016 в 16:57

глоби кмета на община Банско

Кмета на общината е глобен, не гошо ДДС-то! Кмета ще плаща, от бюджета, няма гошо да си бръкне в джеба.
Ай честит ви герп!

25.01 2016 в 16:57

Не си е платил където трябва...

25.01 2016 в 15:59

Гошо ДДС-то..е прякорът на кмета заради далавери и укриване на ДДС...Сега е интересно кой и дали ще плати тази глоба