Какво е двулицев матрак?

OFFNews 03 май 2022 в 13:37 1134 0

Двулицевите матраци се наричат така, защото могат да бъдат използвани от двете им страни/лица. Много често те имат разлика в твърдостта, което принуждава хората да ги ползват само от едната страна. Това естествено не е проблем, новите технологии и иновации позволяват производството с издръжливи материали, които не се деформират. Двулицевите матраци имат по-дълъг живот от еднолицевите, поради факта, че позволяват чрез въртенето да се сменя позицията на натоварване.

Видове двулицеви матраци според ядрото:

1. Бонел пружини:

Бонел пружината е една от най-старите технологии ползвана за производство на матраци. Сигурно повечето от Вас помнят скърцащите пружини, които след време се чупят и търсят път навън, за да видят кой полягва на тях :). При тази технология, пружините са във формата на конус, захванати помежду си с метална спирала и метална лента в края на борда. При тези модели в 90% от случаите се усещат движенията на партньора Ви по време на сън.
2. Pocket spring пружини (пружини индивидуално опаковани в текстилни джобове):

Pocket Spring, според някой производители са най-удобната система за сън. Това са пружини с малък диаметър опаковани в текстилни джобчета, които не са захванати помежду си. Това, че няма връзки между Pocket Spring, позволява да не се усеща движението на Вашия партньор, а се усещането на матрака е доста комфортно.

3. Полиуретанова пяна:

Матраците с пяна са едни от най-разпространените на пазара. Благодарение на иновативните технологии се произвежда високо еластична пяна, която не се деформира и може да Ви служи вярно дълги години. Иновациите в производството позволяват производството и на матраци с двойни ядра, при които всеки партньор може да избира между различни твърдости според предпочитанията.

4. Латекс:

Латексовите матраци са с най-висока степен на ортопедичност. Екон е единствения производител на латекс на Балканите. Латекса се произвежда от млякото на каучуково дърво по технология на Dunlop.

Трябва да споменем и уточним, че за да спите на двулицев матрак трябва леглото Ви да е снабдено с подматрачна рамка или твърда основа, на която да се постави. Важно е да обърнете внимание, че основата не трябва да пречи на циркулацията на въздуха, защото рискувате да се появи мухъл в матрака Ви. При избора на матрак трябва да обърнете внимание върху какво го пробвате в мострената зала, един и същи модел се усеща различно, ако е поставен на твърда основа, на мека подматрачна рамка или на твърда подматрачна рамка.

Гаранция на двулицевите матраци.

Един от плюсовете на двулицевите матраци спрямо еднолицевите е по-дългата гаранция. Те стартират от минималните 2 години и могат да достигнат до доживотни. И сега сигурно се питате, какво пък може да му стане на матрака и за какво ми е тази гаранция. Гаранцията на матраците покрива деформация -/+ 1.5 до 2см. (зависимост от условията на производителя), затова е много Важно да съхранявате документите си от покупката. При предявяване на рекламация, те ще бъдат изискани от производителя.

В България гаранционното обслужването се извършва по два начина:

1. Подмяна с нов, който е предпочитан вариант, но не всички производители го предлагат.

2. Ремонт на матрака. В този случай трябва да Ви предупредим, че ще останете без матрак за известно време, защото ще бъде върнат във фабриката за подмяна на проблемната част.

Ако си търсите нов матрак, можете да посетите магазин за матраци Моят Матрак, там ще намерите голямо разнообразие от модели и ще получите компетентна консултация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови