Христосков поиска затвор за укриване на осигуровки

OFFNews 11 август 2014 в 08:31 2588 3

Йордан Христосков

Снимка Миро Златев/Булфото

Йордан Христосков

Криминализиране на укриването на осигурителни вноски в големи размери поиска служебният вицепремиер и социален министър Йордан Христосков.

"Това ще е едно от предложенията ни. Ще препотвърдим това предложение, което от 2000 г. насам непрекъснато се предлага. Тогава Конституционният съд отмени едно решение за неплащане на вноски, но при умишлено укриване на вноски в големи размери това деяние трябва да се криминализира", каза Христосков в интервю за БНТ.

Той коментира оттеглянето на Красимира Медарова от поста служебен министър, отговарящ за изборите. Огласяването на номинацията предизвика негативни реакции.

"Това показва, че премиерът се съобразява с общественото мнение. Ще се намери подходящ човек за изборите", каза Христосков.

За работата на служебния кабинет той заяви: "За два месеца и половина не може да се свърши някаква съществена работа и да обърнем негативните тенденции, но можем да дадем старт за по-добро начало".

Той обяви още, че в края на седмицата започва работа консултативен съвет, който ще изработи варианти за пенсионна реформа.

522 от имащите право на неотложна помощ заради наводнението в Мизия и района са получили сумата от 325 лева. Право на нея имат общо 1150 човека, каза още Христосков.

"325 лева са неотложна помощ, за най-необходимото – храна, облекло. Това не е същинската помощ и обезщетението, което те ще получат за това, че са загубили имущество, домове", допълни той.

До петък са приети около 940 молби. Социални работници са приемали молби и в събота и неделя.

До вторник ще бъдат изплатени всички помощи, обеща Христосков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!