Протестна мрежа срещу назначението на Медарова за министър на изборите

OFFNews Последна промяна на 09 август 2014 в 09:39 20217 17

Красимира Медарова

Протестна мрежа възразява срещу назначаването на Красимира Медарова за министър без портфейл с отговорност за изборите.

Това се казва в позиция, публикувана на сайта на Протестна мрежа. Реакцията идва, след като вчера стана ясно, че президентът Росен Плевнелиев издаде указ, с който назначи бившата председателка на ЦИК от квотата на ГЕРБ в периода от април 2011 г. до март 2014 г. и съдия в Софийски апелативен съд за служебен министър за организация на изборния процес.

В позицията се казва още: 

Протестна мрежа е напълно съгласна, че постът министър с отговорност за изборите е много важен и следва тази отговорност да бъде възложена на човек с безупречна репутация, доказан професионализъм и не бива да се правят никакви компромиси с кандидатурата при никакви обстоятелства.

Смятаме, че като председател на ЦИК Красимира Медарова имаше възможност да се докаже безспорно и да направи достатъчно за прозрачното действие на Комисията в изпълнение на нейните отговорни за обществото първостепенни задачи, без да остави сянка на съмнение за действията си, което тя не успя да направи. 

Като съдия Медарова гледаше делото срещу бизнесмените Марио Николов и Людмил Стойков. По искане на адвокатите им тя си направи отвод заради съмненията, че съдия тя е поела политически ангажимент да потвърди решението на предходната инстанция по делото. Съмненията се породили, след като адвокатът на Ангелов - Румен Еленски, отказал да го защитава. Той разказал, че мъжът на съдийката - Николай Медаров, който също му бил клиент, му казал, че тя няма да си направи отвод по делото заради поетия ангажимент. За да се мотивира, защитата посочи, че Медарова оглавяваше ЦИК по време на последните избори, след като бе предложена за поста от ГЕРБ.

Според публикация в сайта Отворен парламент от 2012 г. съпругът на Медарова – Николай Медаров, е управляващ на регистрираната в София IT-фирма “Сиенсис” АД, която е посочена като подизпълнител на “Сименс” в станалата печално известна обществена поръчка на МВР за изработване на лични документи с биометрични данни. Името на съпругa на тогавашната председателка на ЦИК се появи и в търга за електронното правителство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.08 2014 в 17:24

то дори не стигна до близнашки - тя сама отказа, за което браво - само герберските мозъци промите вият...

10.08 2014 в 07:44

Сега ще си проличи дали Близнашки е човек на протеста или на статуквото. Ако не я нарита тази и да я прати в дън гора, значи и той е клекнал. Пък и не само тя е компрометирана. Измисления министър на правосъдието, дето е декориран с възможно най-много наказания от адвокатската колегия - що за избор е това?! Близнашки сериозно трябва да си поговори с президента и да му обясни, че такива доказано безпринципни хора, нямат място в кабинета му.

09.08 2014 в 22:05

Още една.

"Ай, люли, люли, ай, люли..."

https://www.youtube.com/watch?v=lrdGQPtlteM

ТЕя имЪт нЕкъФ таен инкубатор за Калинки, хахаха...

09.08 2014 в 20:12

Мотивите са кйор фишек. не издържат- адвоката бил казал,че мъжът и му казал, Дала си отвод заради съмнения. Мъжът и бил от Фирма Сименс, Не очаквах протестна мрежа да са толкова елементарни, а ги уваЖАВАХ.Ако пък се дължи на кариеризъм, съвсем ми падате в очите.

09.08 2014 в 19:37

БОКЛУКА ОТ БАНКЯ СИ НАЗНАЧИ ФАЛШИФИКАТОРА НА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПРЕМИЕР, ТА МЕДАРОВА ЛИ ЩЕ МУ СЕ ОПРЕ

09.08 2014 в 18:32

до Anonymous 7.НЕ не вярвам че е заради еворизборите( това беше повода ДПС да си бият камшика,защото видяха че експертното им правителство не се справя),но пък е най малко заради Протестна Мрежа или някой друг като тях.

09.08 2014 в 17:13

Малко ми прилича на Алисия на външен вид.

09.08 2014 в 15:13

Евала му правим на Кратунчо, изклати "протестерите" по всички правила на влачене на шланга през пресечена местност!!!

09.08 2014 в 15:09

//Я сакам да питам. Ако река довечера да онодим Пена, че требе ли предварително они, протестърската мрежа, да ми разреши.//

Немаш проблеми да онождаш Пена, ама все налиташ на кравата и не че проблем да онождаш кравата, ама че те види бико, и че ти пръсне трътката -> за това е общественото внимание към теб!!!

09.08 2014 в 13:38

Писмо от Вуте, чрез мен до "Протестна мрежа":

Я сакам да питам. Ако река довечера да онодим Пена, че требе ли предварително они, протестърската мрежа, да ми разреши. И как да сакам да ми разрешат? Писмо ли да им пишем, ама адрезо не знам, или по талифоня да им се обадя? А они че ме контролират ли, или на вера че ми разрешат? Ти питай, дека я им немам талифоня. Ама се не бави, дека сеги ми е дошло да дигнем самолето, па и Пена ми се нади.