Quantcast

Фенове на "Левски" и ЦСКА: Политиците търсят провокация с митинга в деня на мача

OFFNews Последна промяна на 15 ноември 2013 в 15:21 13092 20

футбол
футбол

 

Ултрасите на "Левски" и ЦСКА се обявиха против провеждането на политическия митинг на БСП и ДПС в района на Орлов мост точно в деня на Вечното дерби - 16 ноември.

Запалянковците на ЦСКА от фракцията "Офанзива" и тези от Националния клуб на привържениците на "Левски" излязоха с писмени позиции и обявиха, че насрочването на митинг точно на мястото, където те се събират преди мача, търси политическа провокация и ескалиране на напрежението.

"Отговорността за евентуален неприятен развой на събитията ще тежи единствено и само на организаторите на партийния митинг, както и на тези, разрешили провеждането му", пишат цесекарите във фейсбук групата си.

"Призоваваме политиците да не тласкат България към гражданска война, а да покажат национално отговорно поведение", заявяват на свой ред левскарите.

Пред OFFNews фенове коментираха, че маршрутът на запалянковците и на митинга нарочно е начертан така, че да има допирна точка. Двубоят е насрочен за 15:15 ч в събота на Националния стадион, а митингът - за 12 ч - със сборен пункт Орлов мост и езерото "Ариана". По традиция обаче феновете на ЦСКА започват да се събират часове преди срещите. Пред ключови двубои полицията отцепва района около стадиона така, че двете агитки да не се засичат.

"Искат да се възползват от нас и да ни изкарат част от грозния цигански катун, който наричат митинг", пише потребител във Фейсбук. "Ппросто не се подавайте на провокацията можем да ги псуваме и освиркваме колкото си искаме", добавя друг.

Ето пълния текст на позицията на феновете на ЦСКА от "Офанзива":

"Категорично се обявяваме против това едно от емблематичните места за събиране на привърженици на ЦСКА - Орлов мост, да бъде използвано за сборен пункт на партиен митинг, и то в деня на Вечното дерби. Явно определени личности и организации се стремят да политизират утрешния мач, а в последствие ще се опитат и да правят изводи и заключения на база това какво ще се случи или няма да се случи при събирането на двете събития. Припомняме на всички, от които зависи разрешението за провеждане на подобни мероприятия, че последствията от струпването на две големи групи хора, с разнородни политически убеждения, не могат да бъдат предвидени. Отговорността за евентуален неприятен развой на събитията ще тежи единствено и само на организаторите на партийния митинг, както и на тези, разрешили провеждането му.

През последната седмица "Офанзива" беше замесена некоректно от някои медии в коментари на политически събития. Категорично заявяваме, че нашата организация не е политически обвързана с никого и никога няма да си позволи да агитира в полза на определена партия или формация. Всеки наш член има свои политически възгледи и е свободен да участва в политиката, като това по никакъв начин не обвързва групата в нейната цялост. Искаме отсега нататък името на ”Офанзива” да се свързва само и единствено с ЦСКА София.

 

Позицията на Националния клуб на привържениците на "Левски":

Привържениците на ЛЕВСКИ се обявяват категорично против политическото противопоставяне между управляващите партии и т.нар. опозиция от ГЕРБ. Намираме поведението на политиците за повече от безотговорно и неморално. Нещо повече – убедени сме, че с действията си партиите, обладани от икономическо-олигархични кръгове, целят умишленото предизвикване на масови безредици, които разбира се, ще бъдат показани в близки кадри на живо по телевизиите. Обявеният от ГЕРБ митинг срещу кабинета в Пловдив и отговорът на БСП и ДПС „да си примерят електората” с Борисов като струпат в центъра на София докараните от провинцията хора в деня на Вечното дерби, е равно на национално предателство. Нека най-после управляващите в тази държава и измамната опозицията дадат един адекватен отговор на въпроса – защо го правите, при положение че никой не може да предвиди какво може да се случи при провеждането на двете събития. От една страна - митингът на управляващите е предвиден да се проведе на мястото, на което се събират феновете на ЦСКА, а от друга - докараните с автобуси хора от провинцията биват изсипвани в района на Министерството на земеделието и по бул. „Тодор Александров”, където се събират привържениците на ЛЕВСКИ. Заявката на БСП, че ще осигури 50 000 човека в подкрепа на кабинета означава, че из целият град ще има маршируващи „електорални единици”. Това превръща столицата в „буре с барут”, чийто евентуален взрив би бил с унищожителни размери. Официалното говорене на управляващите и изтеклите в медиите „опорни точки” говорят за един грозен сценарий. За какво става въпрос? БСП и ДПС настояват, че справедливите протести на гражданите са подклаждани от ГЕРБ, а Борисов пращал платени „агитки”, които да предизвикват „метежи”. В същото време управляващите популистки водят в София „електорат”, в голямата си част от цигански и турски произход. Няма защо да се лъжем. Истината е, че сред публиката и на ЛЕВСКИ и на ЦСКА има хора, които откровено не харесват представителите на двата етноса. Очертаващата се ситуация е изключително рискова, защото най-безобидна размяна на няколко реплики може да доведе до неконтролирани последици. А след тях ще слушаме политически изводи, заключения и отказ от поемане на отговорност. Призоваваме политиците да не тласкат България към гражданска война, а да покажат национално отговорно поведение. Ние, организираните клубове на привърженици на ЛЕВСКИ, сме против подобни конфликти и ще направим всичко възможно да избегнем подготвяната провокация. Кой (?) обаче може да даде пълни гаранции, че до ексцесии няма да се стигне? Уважаеми политици, обърнете внимание на думите ни, защото последиците наистина могат на бъдат фатални, а отговорността изцяло ваша.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.11 2013 в 21:59

Тъй като по всичко личи че агитките са по-интелигентни от така нареченото правителство. То момчета плюйте на земята пред паплачта организирана от партиите и толкоз - напълно достатъчно е. Не се бийте и помежду си, поне този път. Явно имате сходни възгледи! И внимавайте за провокации защото ако агресията не дойде от вас те ще се опитат да я предизвикат !!!
Търсят си повод да смажат протестите!

15.11 2013 в 19:59

Колега, аз мечтая в малко по-друга посока. И ми се мисли натам. Ако наистина двата фенски клуба имат глави на раменете си сега е моментът да го докажат на цялата общественост. Провокацията е едновременно срещу сините и червените агитки. И няма съмнение, че вътре в самите тях е възможно да има групички "кибритени клечки". Десетина от най-неконтролируемите и от двете страни - а такива самите фенски клубове прекрасно знаят, че имат - са достатъчни за да се стигне до взрив. Първо, самите агитки трябва да изолират и заврат в ъгъла най-бесните си членове. Дали ще имат мъжество да го направят? Второ, какво пречи и на двата фенски клуба, ако имат еднакво отношение към ситуацията (а мисля, че имат) да оставят оръжията и застанат заедно срещу голямото зло - диктатурата? За това се иска също мъжество и нещо много просто - волята за свобода.

15.11 2013 в 19:53

Ултрасите си знаят работата :)
Момчета пляскайте ги наред, без да му мислите много, аз съм с вас :)

15.11 2013 в 19:09

Много ще има да виете на умряло герберастки мърши,мноого!!!

15.11 2013 в 18:24

Стани, Станик юнак Балкански, от сън дълбок се събуди, срещу комунягите рогати, ти Царевеца поведи! Дорде са мънички рогата, елате да се съберем, шише да им строшим в главата, Армейци да се наречем! - известна армейска песничка

15.11 2013 в 17:23

Скъпи приятели,не искам да бъда лош пророк но такава взривоопасна смес от хора с различни убеждения и вярвания,събрани на едно място от малоумните прищевки на вманиячени политици, слуги на определени олигарси желаещи власт на всяка цена може да доведе до страхотни изстъпления и реална опасност от гражданска война.За своите почти 60 години не съм бил по-притеснен от сега.Да погледнем нещата реално:на първо място са студентите-те ще бъдат на "орлите" от сутринта,до кога никой не може да каже.Границата на тяхното търпение е пред срив.От друга страна митинга на БСП и ДПС за 12 часа където ще бъдат докарани малцинственни групи от цялата страна(със сигурност със заплатени надници,пътни и режийни от двете нелегитимни партии),ще се изсипе също на Орлов мост.Надявам се да няма привърженици на ГЕРБ!!!!!!! И най-вече двете агитки(най-мощните в БГ)на Левски и ЦСКА-иииииии кашата е пълна.Попарата е надробена и само чака някой да Я захапе.Но дори И да се случат случки,нека управляващите не си мислят че ще им се размине,и надявам се не с мъмрене пред строя-тука ще падат глави,и няма да е в преносен смисъл! Така че УПРАВЛЯВАЩИ-ВЗЕМЕТЕ СЕ В РЪЦЕ И ОТМЕНЕТЕ МИТИНГА!!!!!!!!!Аз апелирам и към министър Цветлин Йовчев да не се помотва а да вземе нещата в ръце защото утрешният ден ще бъде най-дългия и тежък ден в живота му!

15.11 2013 в 17:15

Полицаи записват данните на протестиращи и после ги привикват за справки. Държавни служители са заплашени с уволнение, ако протестират. Други държавни служители са принудени да ходят на митинг на управляващите. Около парламента е изградена метална стена. Полицията тормози студентите докато скинари вилнеят под носа им. Не, другари и другарки, това изобщо не е тоталитарен режим. Сергей Дмитриевич възстанови демокрацията.

15.11 2013 в 16:44

А какво ще стане ако вечните иначе противници на Левски и ЦСКА решат да се съюзят срещу общия враг....не ми се мисли.Повече от явно е, че комунистите целят размирици за да могат да обявят извънредно положение в страната и да смачкат инакомислищите.Историята на тази партия доказва, че са способни на това.

15.11 2013 в 16:18

Че фашизъм е да качваш хора от малцинствата по влакове без да знаят къде отиват?

Съгласен.

15.11 2013 в 16:17

За комунетата всички дето не искат диктатурата им са фашисти :D .